Seger efter straff mot Kista

Sport3 november 2019 kl 07.22

Det blev en i många stycken jämn match mot Kista som till slut avgjordes på en straff i förlängningen.Lidingöseger med 3-2 (0-0)(1-1)(1-1)(1-0) skott 40-37.

Lidingö hade ett spelövertag i de inledande 20 minuterna, men det hade mycket väl kunnat vara 3-0 till Kista! Anledningen? Jo, tre frilägen som lidingömålvakten Gustaf Ericson gjorde smått fenomenala räddningar på.

Kista spelade ett bra försvarsspel och skapade farliga kontringar när Lidingö tryckte på för intensivt med sina forwards. Första målet kom först efter 32:55 – men det var snyggt. Jacob Paganderth passade Kalle Kinch som passade till Marcus von Sydow (4) som styrde pucken i mål!

Innan perioden var över (38:04) kvitterade Kista.

Lidingös spel i numerärt underläge har ju varit exemplariskt, men fallerade en smula när Kista också tog ledningen 2-1 i spel 5 mot 4 (43:13). Det var blott tredje insläppta målet på 33 utvisningar under seriens nu 9 matcher. 90-91% är imponerande.

Fem minuter senare kom 2-2 (48:22) också det ett snyggt mål. Patric Thomasson passade Henrik Grönlund, som spelade en perfekt passning till framstörtande Fredrik Klasenius (4) som distinkt sköt pucken i mål.

När fyra minuter återstod av matchen blev det kritiskt för bortalaget. Först en två minuters utvisning och minuten senare en femma! Båda utvisningarna i anfallszon.

Men här visade verkligen Lidingö hur svårt det är att göra mål på laget i numerära underlägen. När dessutom målvakten spelar som Gustaf Ericson, som inte släpper returer, så är det svårt att göra mål.

Matchen till förlängning!

När dryga två minuter gått av förlängningen blev Lidingö ”fulltaliga”, det vill säga det blev spel 3 mot 3 (+ målvakter, som oftast glöms bort när man räknar spelare). Linus Jansch jobbade åt sig pucken och med bra skridskoåkning kom han fri. Fick ett ordentligt slag över klubban, och tappade lite kontroll på pucken. Avslutet blev inte som bäst, och  domaren dömde straff.

Linus (4) tog den själv och drog målvakten och avgjorde till 3-2 (63:47)!

Lidingö gjorde en fullt godkänd match, men att tre av fyra utvisningar är på offensiv planhalva är onödigt.

Gustaf har hyllats som matchens lirare. Extra plus också Kalle Kinch, Fredrik Klasenius, Henrik Blomqvist (outtröttligt jagande vid utvisningar), Oscar, Marcus och Jacob von Sydow!

Lidingö är fortfarande serieledare, men vad som ju är viktigare är att nå Alltrean. Fem matcher återstår och marginalen till femte laget är just nu sex poäng. På tisdag är det ny match och då är det Farsta som kommer till Childhoodhallen. Farsta som tycks vaknat till liv. Vann med 7-1 mot Ormsta i fredags.

En bra ishockeyspelare spelar där pucken är.
En stor ishockeyspelare spelar där pucken kommer vara!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *