Seg start efter juluppehållet

LSK i vita tröjor (Täby har röda). Foto: Matthew Tipple
Sport11 januari 2022 kl 03.38

Efter en knapp hemmaseger mot Täby Centrum i den sista matchen på höstsäsongen och juluppehåll, vände serien och det var bortamatch mot samma motståndare. Denna gång fick LSK för ovanlighetens skull uppträda i vita matchtröjor då Täby spelade i LSK-färger det vill säga i rött. Matchens karaktär var lik den förra matchen och lagen följdes åt i första halvlek även om LSK oftast var i uddamålsledning. Det enda som stack ut under halvleken var att LSK:s Martin Alm i 23:e minuten olyckligt satte handen i ansiktet på en motståndare och ådrog sig ett direkt rött kort. Matchen var i och med det slutspelad för Martins del. Halvtidssiffrorna var sedan 15-14 i LSK:s favör.

I den andra halvleken fortsatte lagen följas åt med den skillnaden att Täby Centrum var laget som oftast var i ledningen. Med 20 minuter kvar kopplade Täby greppet och drog ifrån med några mål. Inget av lagen ägnade sig åt något större skönspel men LSK fightades ändå för att inte släppa iväg Täby.

De sista 10 minuterna blev felprocenten i LSK alldeles för hög och tekniska fel, bortkastade bollar och missade skott gjorde att Täby kunde dra ifrån ytterligare. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan en klar hemmaseger för Täby Centrum med siffrorna 34-27.

Båda lagen verkade väl medvetna om att man ska vara snäll i juletider då matchen endast innehöll en enda utvisning.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 8, Jonathan Jakobsson 4, Carl Sundelin 4, David Rimbe 3, Martin Alm 2, Victor Hansen 2, Sebastian Lund 2, Tobias Sanchez 1, David Wallén 1

Matchens lirare i LSK: Oskar Nilsson Lördagen den 15 januari är det dags för dubbelarrangemang i Gångsätrahallen då LSK:s herrar möter HK Cliff kl 14.00 och damlaget möter Nacka HK kl 16.00.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *