Se verk av möbelformgivare på Malmstens

Kultur29 februari 2020 kl 06.471

På Malmstens kommer en utställning med tredjeårseleven från möbeldesignprogrammet Hannes Åströms arbeten att visas den 4-6 mars med vernissage den 3 mars.

Under utställningen Tre år på Malmstens  en tillbakablick, visar Hannes upp en samling av sina verk från tiden vid universitet. 
Verken består av färdiga möbler, prototyper av produktidéer och bakomliggande processmaterial som skisser och modeller. 
Syftet med utställningen är för Hannes att visa upp sin formgivning och sina idéer, att inspirera andra och att informera om vad studier vid Malmstens möbeldesignprogram kan innebära.

Hannes kommer ursprungligen från Blekinge och flyttade till Stockholm 2006 för att studera vid Kungliga tekniska högskolan, där han avlade civilingenjörsexamen 2011. Efter några års arbete som teknikkonsult tog Hannes tag i drömmen om att få jobba som möbelformgivare och sökte till Malmstens på Lidingö, där han blev antagen. Till sommaren tar han kandidatexamen i möbeldesign och planerar därefter att driva egen designstudio.    

Fåtölj Iguan.
Förvaringsmöbeln Aperio finns på Designtorget.

Under studietiden har Hannes vunnit priser och fått utmärkelser för sin formgivning. Däribland Designpriset 2018 med förvaringsmöbel Aperio som nu säljs på bland annat Designtorget. 
Vernissage tisdag 3 mars kl 18.00–21.00.
Öppettider: 4, 5, 6 mars kl 08.00–16.00

Malmstens är en del av Linköpings universitet.

Kommentarer

  1. Säkert intressant utställning, men det borde framgå litet tydligare var exakt denna utställning pågår. Alla kanske inte känner till att Malmstens ligger vid Bodals idrottsplats här på Lidingö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *