SD kandiderar i kyrkovalet

Stad & Politik7 juli 2021 kl 04.302

Sverigedemokraterna Lidingö kandiderar för första gången i kyrkovalet och kyrkofullmäktige.

De som kandiderar är:

Gunilla Lundqvist, Begravningsrådgivare

Göran Borgenvik, Polis

Mathias Borenz, Elevassistent

Leif Olsson, Ingenjör

Sverigedemokraternas huvudmotståndare i kyrkovalet är Socialdemokraterna. Denna konfliktlinje kommer att bli en viktig del av valkampanjen. Under socialdemokratiskt styre har Svenska kyrkan styrt bort från grundläggande kristna värderingar och sin roll som garant för viktiga samhälleliga värden såsom gemenskap och förvaltarskap. Sverigedemokraternas kortsiktiga ambition är att få tillräckligt grundmandat för att kunna påverka och på längre sikt att överta Socialdemokraternas roll som det dominerande nomineringsgruppen i Svenska kyrkan. Vårt mål är att låta svenska kyrkan förbli en klassiskt kristen kyrka med tydlighet i tron samt omsorg om vår nationella gemenskap och arv.

Den Svenska kyrkan är en del av den svenska folksjälen.

Den Svenska kyrkan är en orubblig del av vårt kulturarv.

Den Svenska kyrkan har hamnat på avvägar och behöver hitta tillbaka till sin genuina Kristna identitet.

Din röst den 19 september kan förändra den Svenska Kyrkan. Rösta SD i Kyrkovalet för en klok förvaltning av kyrkans värde.

Göran Borgenvik, Sverigedemokraterna Lidingö

Kommentarer

  1. Jag anser att Svenska kyrkan ska drivas att kyrkan själv och inte av politiken. Att SD nu anser sig kunna styra beslut endast kyrkans medlemmar borde förfoga över är ytterligare ett bevis för detta. SDs värdegrund rimmar illa med kyrkan och kristna värderingar när det kommer till humanism och solidaritet. De ställer istället folk mot varandra. Där står S på en trygg grund.

  2. Annica,
    Om kyrkan ska styras utan politiken låter det lite märkligt att du framhåller Socialdemokraterna..???
    De vanliga politiska partierna ska hålla sig helt borta från kyrkan. Till kyrkovalet finns (borde finnas) andra sammanslutningar som bättre speglar den vision och de utmaningar som kyrkans medlemmar strävar efter.
    Varken invandring, kärnkraft eller löntagarfonder har plats i kyrkan. För dessa frågor finns andra forum där de ”vanliga” partierna redan har utrymme.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *