Satsar på service, kvalitet och teamet

På bilden från vänster: Andreas Falk Rödjare, Stefan Franzén och Hampus Andersson
Näringsliv18 februari 2022 kl 04.17

Stefan Rödjare och Stefan Franzén har känt varandra länge. Deras barn har lekt tillsammans sedan de var små då deras familjer bodde i Brevik.
Det var Stefan Rödjare som 1989 startade Rödjares Elektriska AB. Företaget växte och blev till sist för stort för att klara av att sköta ensam och han frågade då sin vän Stefan Franzén om han ville bli delägare i bolaget i rollen som VD - eftersom han var bra på att räkna. 2013 blev det Stefan och Stefan som nu komplettera varandra med intresse och kunskap om ekonomi respektive teknik.
Idag sitter företaget i ett eget hus på Södra Kungsvägen 82, alldeles bredvid Preemmacken. Vi har ett 30-tal anställda och några arbetsledare har även fått möjlighet att köpa in sig i bolaget, säger Stefan Franzén som vi träffade för en intervju.

– Vi arbetar med både privat- och företagskunder samt bostadsrättsföreningar och fastighetsägare, vilket gör oss mindre känsliga för konjunktursvängningar. Fyra medarbetare jobbar med service mot privatkunder med alla typer av småjobb, såsom felsökningar och enklare installationer hemma hos kunder. Privatmarknaden är ett viktigt fönster för oss, då kunderna ofta återkommer och det är en väg in för större projekt. Privatmarknaden kräver mycket tid, då det är mycket småjobb och mycket administration men det är värt det, säger Stefan.

– För oss är en hög servicenivå det viktigaste i vår relation med våra kunder, förutom felfria leveranser. Normalt har vi 50 till 60 privatkundsjobb på gång samtidigt och under de senaste två åren har det varit stor efterfrågan på laddboxar. Vi har installerat över 150 laddboxar och efterfrågan ser inte ut att mattas av, tillägger Stefan.

– Vi har också en så kallad byggrupp som arbetar med lite större jobb, såsom om- och tillbyggnationer samt större renoveringar. Ofta är det kunder vi gjort mindre servicejobb åt tidigare. Slutligen är vi också verksamma i större entreprenadprojekt såsom stambyten och större ombyggnationer av kommersiella lokaler och annat. Här kommer uppdragen från bostadsrättsföreningar och fastighetsägare där vi antingen själva är huvudentreprenör eller underleverantör till byggbolag.

Kunderna finns både på Lidingö, som till exempel John Mattsson, och i hela storstockholmsregionen med en bra spridning på branscher och storlek.

– Riktigt stora nybyggnadsprojekt håller vi inte på med då det är mycket hård konkurrens, pressade priser och stora affärsrisker. Vi har valt att inte vara med på Lidingö stads upphandling då de prisnivåer som handlas upp är svåra att motivera om man som vi betalar kollektivavtalsenliga löner. Skulle önska att staden blev mindre fokuserade på pris och mer på kvalitativa aspekter och miljöfaktorer, säger Stafan.

– Vårt största hinder för tillväxt att hitta nya medarbetare, vi söker alltid duktiga elektriker och då gärna tjejer. De flesta som jobbar hos oss har gått elprogrammet på gymnasiet. Vi erbjuder praktikplatser under skoltiden och medan de går här på sin praktik kan vi kan testa varandra, och ofta blir det en anställning efter skolan som inleds med ett lärlingsår, innan de är i full gång.

– Vi är ett försiktigt bolag, som tycker att service, kvalitet och ett bra team är viktigt. Vi vill gärna växa men med bibehållen god lönsamhet, avslutar Stefan.

FÖRETAGSFAKTA
Företag: Rödjares Elektriska AB
Adress: Södra Kungsvägen 82
Ägare: Stefan Rödjare, Stefan Franzen (VD) samt 4 medarbetare
Antal Anställda: 30 st
Företaget startades: 1989
Omsättning: ca 30 miljoner
www.rodjare.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *