Säsongens svåraste match?

Sport5 november 2019 kl 05.30

Rubriken kan låta underlig, när serieledande Lidingö Vikings ska spela mot laget som ligger sist i tabellen – Foc Farsta – dessutom på hemmais.Ett lag som Lidingö vann med 14-0 (! )mot i Farsta.

Men historien är full av matcher där ett lag har missat en tillsynes (på förhand) säker seger. Varför? Jo, en av de svåraste motståndarna i all idrott heter UNDERSKATTNING!

Varför skulle annars Polen kunna besegra dåtidens bästa ishockeylag – Sovjet – i VM? Hur kunde Leicester vinna Premier League? Sista laget i SHL vinna mot laget som leder serien (Har hänt ett par gånger denna säsong)?

Ja, det finns många exempel på att underskattningssjukan är sååååå svår att besegra.

Alla i laget kan påstå att vi är tända, men om man verkligen inte intalar sig själva att inga matcher vinns innan de 3 x 20 minuterna (plus något) är avklarade och först då räknas poängen in i tabellen.

Lidingö gjorde en helt okej match mot Kista i fredags och har hygglig form. Detta trots att flera spelare fortfarande är skadade eller sjuka.

Farsta har bara två vinster hittills i serien. 3-2 mot Älta och nu senast 7-1 mot Ormsta. Det sistnämnda resultatet tyder ju på att laget är bättre nu än när Lidingö tvålade.

Farsta har förstås fått in lite nya namn i laget, som uppenbarligen förstärkt. Jämför vi laguppställningen som de hade mot oss  och den mot Ormsta, så var det sex nya namn. Men de hade bara 13 utespelare i fredags.

En vinst för Vikings idag (tisdag) kl 19:30 skulle föra laget en god bit mot första delmålet – ALLTREAN!

Kom och titta och stöd Lidingös A-lag och det är helt GRATIS!!!!!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *