SÄSONGEN ÖVER FÖR LIDINGÖ VIKINGS!

Lidingö26 februari 2019 kl 07.38

Det blev en riktigt tung förlust mot Spånga med 4-6 (1-0)(3-2)(0-4) skott 34-38.
Extra tungt eftersom Östervåla ”hjälpte” Lidingö att få den eftertraktade fjärde platsen genom att besegra Älta med 6-4!

Huvudanledningen till förlusten var att hemmalaget tog alldeles för många utvisningar bland annat fyra raka i den senare delen av matchen och tre i den sista.
Nu gjorde Spånga bara två mål i power play, men även om Lidingö klarade det hyggligt så tär det på krafterna att spela med en man kort. Det drabbar det offensiva spelet i slutet av matchen. Extra surt att förlora matchen är det ju om ledningen är både 3-0 och 4-2.

En starkt bidragande orsak till förlusten är ju att Spånga har ett bättre spel än Lidingö och deras toppspelare är riktigt vassa. Vikingarna fick en bra start när Kalle Kinch (5) snyggt pricksköt 1-0 (17:03) med ass från Gustav Dahlstedt och Henrik Grönlund.

Andra perioden var inte mer än dryga minuten innan det var dags för ett lidingöryck. 2-0 (21:03) i power play var ett nytt skott i nättaket av Kalle Kinch (6) ass från Erik Friberg och Gustav Dahlstedt.

3-0 (21:46) var också ett riktigt snyggt mål där Elliot Almqvist (14)  var sist på pucken i fint samspel med Gustav Philipson och Joel Thorén. Tyvärr kunde inte Lidingö hålla undan utan Spånga fick häng med två snabba mål inom loppet av 5 (!) sekunder.
Men när Joel Thorén (5) kunde slå in 4-2 (33:04) i power play samtidigt som Östervåla ledde mot Älta såg det ljust ut. Tyvärr tappade hemmalaget spelet i tredje perioden bland annat just beroende på utvisningar och två mål av Spånga i dessa lägen släckte hoppet om kvalspel.

Gustaf Ericson i Lidingös mål gjorde några helt fantastiska räddningar och var i Lidingös bästa spelare tillsammans med Kalle Kinch och Jacob von Sydow. Klara plus också till Fredrik Klasenius (fick slita hårt i P.K.) och Gustav Dahlstedt.

Säsongen är över, på ett trist sätt, och vill ändå plussa laget för det sätt man tog tag i spelet när det såg riktigt mörkt ut. Spurten i serien var nära att räcka.

Tyvärr är det som vanligt att en sluttabell inte ljuger. Tack för denna säsong. Bara att hoppas att laget kan komma tillbaka starkare nästa säsong.

Vinnaren har alltid en handlingsplan, förloraren har en ursäkt!

Foto: Jonas von Hofsten

Foto: Jonas von Hofsten

Foto: Jonas von Hofsten
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *