Säsongen över för Lidingö efter bra insats mot Nacka

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten / Lidingöfoto
Sport27 februari 2022 kl 04.58

Tyvärr blev det en förlust i avslutningsmatchen mot Nacka i Alltvåan med 2-6 (1-3)(1-2)(0-1) skott: 17-37.

Första perioden var märklig när det fortfarande stod 0-0 och Nacka hade 9-1 i skott på mål kunde Lidingö haft 3-0! Jo, tre stycken fina lägen blev bara ett skott strax utanför.

Spelmässigt hade Nacka ett klart övertag i stort i hela matchen och det var helt följdriktigt att de tog ledningen med 3-0 efter 23:42 och 24:41. Lidingö kunde minska avståndet i power play, när Victor Fälth (3) sköt ett bra skott som via någon gick i mål. 2-5 (29:41). 2-6 i sista perioden blev enda målet efter 55:21.

Ett rekord i sig var matchens längd de 60 effektiva minuterna spelades på 78 minuter (26, 25 och 27 minuter!!!).

Eriks Voitkevics var kvällens målvakt i Lidingö och skötte sig utmärkt med sin något oortodoxa spelstil. Henrik Grönlund, Jonatan Wilund och Teodor Liss Karlsson vill jag ge ett extra plus.

Nu är alltså säsongen över för Lidingö (Nacka möter Haninge i kval). Ett av två mål nåddes av Vikingarna. Det första att nå Allettan, och det andra att bli sämst sexa i denna serie. Något som alltså misslyckades. Förklaringarna till det är att det var synnerligen svårt att spela matcherna med alla hela och friska.

Är övertygad om att Lidingö styrkemässigt borde vara fyra/femma i serien. Men det finns ju en sanning också. En serietabell ljuger aldrig!

Tack för denna säsong, och killar kom vältränade till den nästa!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *