Sara Källström blir ny museichef och vd på Millesgården

Lidingö22 december 2023 kl 03.301

– Jag är glad att få hälsa Sara Källström välkommen som ny vd och museichef på Millesgården”, säger styrelseordförande Claes Ånstrand. ”Vi får med Sara en erfaren kulturarbetare och chef som med sin bakgrund snabbt kommer att etablera sig i sin nya roll på Millesgården. Millesgården står inför ett spännande utvecklingsarbete, där Saras kompetens och erfarenhet kommer väl till pass.”

Sara Källström har utsetts till ny museichef och vd för Millesgården Museum. Den 31 juli lämnade Onita Wass posten och sedan 1 augusti har Thérèse Dyhlén varit tillförordnad museichef och vd.  Sara Källström kommer närmast från Nordiska Museet där hon arbetat som avdelningschef för den publika verksamheten på stiftelsens fem olika besöksmål inklusive parker och trädgårdar sedan 2019. Hon tillträder tjänsten i juni 2024.

Sara är utbildad konstvetare och curator och har tidigare bland annat arbetat på konstmuseet Magasin III som intendent för program och pedagogik. Hon har alltid haft ett fokus på publiken i museikontexten, jobbat aktivt med verksamhetsutveckling och bidragit till Nordiska museets framgångsrika publika verksamhet de senaste åren.

– Jag kan inte tänka mig ett roligare och mer förtroendefullt uppdrag än att få vara med och vidareutveckla Millesgårdens fantastiska verksamhet som ett unikt besöksmål. Tillsammans med personalen vill jag arbeta för att Millesgården ska vara en kreativ och inkluderande plats som attraherar en mångfacetterad publik, säger Sara Källström.

– Millesgården hälsar Sara Källström varmt välkommen till ett museum som befinner sig i mycket god form. Vi har sett publiken vända åter efter pandemin och har ett starkt utställningsprogram framöver. Vi ser fram emot att tillsammans med Sara arbeta för att Millesgården ska bli en modern besöksanläggning, säger tf museichef och vd Thérèse Dyhlén.

Kommentarer

  1. LidingöPartiet önskar Millesgårdens nya chef, Sara Källström, varmt välkommen på sin viktiga post och önskar henne all Lycka Till!

    Evelyn Lewandrowski

    Ledamot för LidingöPartiet
    Kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *