Sandsopningen börjar efter påsk

Lidingö6 april 2023 kl 04.22

Teknik och fastighetsförvaltningen meddelar att man ligger i startgroparna för att sätta igång med sandsopningen.

Fram till för några dagar sedan var det fortfarande snö på många vägar, så man måste avvakta tills snön är borta, det har varit plusgrader i några dygn och det inte föreligger någon prognos för mer snö. Så vädret bestämmer, men planen är att börja veckan efter påsk.

Vart annat år börjar man på norra ön och vart annat på södra ön. I år börjar man på norra.

Först ut är gång- och cykelbanorna, torg och områden kring centrum.

Som vanligt städar man bostadsområdena enligt ett rullande schema så att det blir rättvist vilket området som blir sopat först. Redan efter påsk startar man med vissa städgator, huvudleder och större cykelstråk, där det är möjligt. Sedan fortsätter vi på södra delen av ön.

Man börjar med grovsopning och återkommer till samma område för finsopning, därför kan det se osopat ut innan vi är helt klara.

Parkera rätt så hjälper du till

Datumparkeringen gäller fortfarande och det är viktigt att den följs för att vi ska komma åt att sopa. Det blir också tillfälligt parkeringsförbud på vissa vägar för att underlätta jobbet. Vi skyltar dessa vägar. Var uppmärksam på skyltarna så sandupptagningen går så smidigt som möjligt, det räcker med en enda felparkerad bil för att hindra sopningen av en väg och försena hela arbetet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *