Samlat grepp om idrottsfrågorna på Lidingö

Debatt27 mars 2019 kl 07.581

De senaste veckorna har flera beslut tagits för ett ännu bättre idrottsliv på Lidingö. Lidingö stad har rekryterat en ny idrottschef. Dessutom samlas all kultur- och fritidsverksamhet i en nämnd med ansvar för sammanlagt 91,5 miljoner kronor. Framåt ligger fokus på idrottsanläggningar såsom nya Lidingövallen, ny simhall och idrottscampus i Högsätra.
 
Lidingömajoriteten tar nu ett samlat grepp kring idrottsfrågorna. På kommunfullmäktige beslutades det att samla all kultur- och fritidsverksamhet i en och samma nämnd. Totalt uppgår den nya Kultur- och fritidsnämndens budget till 91,5 miljoner kronor. Dessutom har Lidingö stad rekryterat en ny idrottschef, vars uppgift är att föra en nära dialog med föreningslivet för att säkerställa ett bra idrottsliv för våra barn och unga.
 
Under nästkommande år kommer flera viktiga steg tas med fokus på förbättrade möjligheter att idrotta. Till exempel hoppas vi få till en ny friidrottsarena på Vallen, en ny simhall i Daleneum och ett nytt idrottsområde i Högsätra. Allt detta ska göras i nära kontakt med Lidingöborna och föreningslivet. Tillsammans kan vi se till att Lidingö blir en ännu bättre ö att bo och leva på.


Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande
Birgitta Sköld (LP), kommunalråd
Amelie Tarschys Ingre (L), kommunalråd
Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd

Kommentarer

  1. Det är väldigt dumt tycker jag att lägga fokus på Vallen som är typ den största modernaste och finaste anläggningen på Lidingö efter Bosön kanske, medans t.ex Hersbyhallen m.m skulle behöva stora renoveringar då den används från ungefär 08-22 varje dag med små pauser då såklart. Om det är fotbollen man vill stödja så finns det redan gott om andra planer runt hela Lidingö inomhus och utomhus. Ex. Högsätra, Vinnarhallen, Bosöns uteplan och Vallen då såklart. Medans det utövas ett antal sporter i t. ex Hersbyhallen så som basket, innebandy, INOMHUSFOTBOLL. Och ja jag vet mycket väl att fotboll är den ledande sporten här på Lidingö men vi har nog med resurser för det. Sen det här Campuset som ska byggas på högsätra kommer säkert också minst 5 olika sporter och föreningar dela på. Jag tycker bara att det är väldigt orättvist och korkat.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *