Samarbete för att få fler i rörelse efter pandemins nedgång

Sport30 mars 2023 kl 03.56

Fortsatt är aktiviteten i föreningslivet lägre nu än innan pandemin. Nu samarbetar F&S Lidingö och IFK Lidingö Friidrott med målet att fler ska hitta roliga sätt att aktivera sig. Genom samarbetet vill de nå fler Lidingöbor med deras verksamhet och inspirera till deltagande i föreningslivet hela livet. Målsättningen för deltagarna är att en stor grupp springer Blodomloppet 5 eller 10 km tillsammans i juni!

De allra flesta idrotter har betydligt lägre deltagande nu än före pandemin, friidrottsförbundet har till exempel minskat med 21 procent sedan 2019. Detta oroar då föreningslivet är en viktig del för socialt sammanhang och folkhälsa genom hela livet.

Genom samarbetet hoppas föreningarna locka flera Lidingöbor att aktivera sig. De kommer kunna erbjuda ett större utbud av verksamhet. De med träningskort på Friskis får delta på IFK Lidingö Friidrotts vuxenträning Track Power Run och deltagarna i IFK:s vuxenträning får tillgång till fyra pass per vecka på Friskis. Tove Hallenstål, träningsansvarig Friskis&Svettis Lidingö säger:

”Med detta samarbete kan vi erbjuda våra deltagare löpning med duktiga tränare från IFK Lidingö och därmed bredda vårt erbjudande. Samtidigt kan fler som idag främst är ute och springer, komplettera sin löpning med gruppträning som leds av inspirerande F&S ledare. Det är ett väldigt bra sätt att skapa möjlighet för en allsidig träning för Lidingöborna.”

Satsningen pågår från vecka 16 och avslutas vecka 25. I juni kommer man tillsammans delta på Blodomloppet 5 eller 10 km. Erik Johansson, tränare i IFK Lidingö Friidrott säger:

”Att tillsammans springa ett lopp kommer bli riktigt kul. Vi hoppas att många vågar springa sitt första lopp och uppleva endorfiner och pepp i att genomföra ett lopp på sin egen nivå. För IFK ser vi stort värde att våra medlemmar kan få ett bredare utbud av träning och en allsidig träning som är viktig för att undvika skador.”

Satsningen inleds med ett gratis intropass för intresserade den 5 april kl. 17.00 på Friskis&Svettis. Förhoppningen är att efter satsningen under våren kunna fortsätta utveckla samarbetet för att locka än fler Lidingöbor till träning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *