Säker seger mot serietrean

Foto: Jonas von Hofsten / Lidingöfoto
Sport16 december 2021 kl 05.01

Det är klart att alla matcher vinns i anfallszon, men grunden till många segrar byggs i egen zon. Ett praktexempel på det senare var Lidingös vinst mot Göta/Traneberg med 5-1 (2-0)(2-1)(1-0) skott:27-39.

Vikingarna fick en bra start genom att göra 1-0 redan i fjärde minuten. Viktor Hansson stoppade ett uppspel vid offensiva blålinjen och passade till Gustav Dahlstedt som sedan gjorde mål på egen retur. Göta/Traneberg fortsatte med hög press, men skapade bara halvchanser. Då var det extra "nyttigt" för Lidingö att få in 2-0 på ett fint kombinationsspel mellan Marcus von Sydow och Kalle Kinch.

Göta/Traneberg förde stora delar av kampen, men tack vare bra spel av Lidingö i egen zon pressades deras spelare ut i hörnen och fick många gånger ta skott från långa och svåra distanser. Även när de var i bra olika spellägen så gjorde Axel Backman fina räddningar. På det enda baklängesmålet räddade han det första skottet, men nu var inte hans lagkamrater där och fick tyvärr inte undan pucken.

Eftersom att Göta/Traneberg hade haft trycket mot Lidingö, och sedan lyckats reducera till 1-2, så var det mer eller mindre matchavgörande med de två målen som Lidingö gjorde sedan i den andra perioden. Psykologiska smällar att få för motståndarna när bara minuter återstod av mittperioden. Dessutom två mycket fina skott. Kalle Versteegh hittade Jonas Dalén med en passning. När Dalén kom in i skottsektorn fick han på ett hårt handledsskott upp i taket, 3-1. Repris på målet kom strax efter när Fredrik Klasenius smällde upp 4-1 efter bra assist från Gustav Dahlstedt. När motståndaren sedan bjöd på en passning i egen zon till Viktor Hansson, var det plötsligt 5-1.

Skillnaden mellan lagen denna gång var framför de båda målen. Lidingö höll rent medan Göta/Traneberg spelade sämre åt båda hållen. Roligt att se att Lidingö kunde komma igen efter att ha inlett Alltvåan med fyra raka förluster och dessutom få revansch mot Göta/Traneberg som vann de båda grundseriematcherna.

Matchen mot Hammarby på fredag är inställd på grund av sjukdomsfall.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *