Säker seger mot Östervåla

Sport22 september 2019 kl 11.53

Det blev en femte seger i den femte träningsmatchen inför säsongstarten mot KTH den 1/10 (B). I den första blev det 1-0 seger mot Östervåla nu i returen blev det – på hemmais – 7-3 (2-2)(3-1)(2-0) skott 36-27.

Lidingö var det klart bättre laget även om det målmässigt var jämnt i den första.

Ja, där blev det en målexplosion. Efter 2:02 hade det blivit tre mål! Det dröjde bara 17 sekunder innan Fredrik Klasenius gjorde 1-0 i fint kombinationsspel med kedjekompisarna Viktor Hansson och Gustav Dahlstedt.

Östervåla kvittera efter 0:39 och nytt Lidingömål efter 2:02 i Powerplay. Snyggt mål av V. Hansson ass: Marcus von Sydow + G. Dahlstedt. Sedan dröjde till 3:58 innan Östervåla kvitterade på ett snyggt solomål, som underlättades av dåligt försvarsspel från Lidingö.

Övertaget för Lidingö blev tyngre i den andra perioden och Oscar von Sydow pricksköt 3-2 (23:56) – ass: Henrik Blomqvist. Premiärmål i A-laget blev det av förre J-18 spelaren Jesper Oskarsson till 4-2 (31:47). Jesper som gjorde en bra match.

I Powerplay kunde Östervåla reducera 4-3 (34:34), men segern var aldrig i fara och 5-3 kom också följdriktigt efter 38:44. Wiking Westlund (som gick upp som forward när Karl Versteegh kände sig krasslig) satte ett bra skott när Patric Thomasson och Jesper Oskarsson assisterade.

I den tredje spelades matchen mer eller mindre bara av. Men två mål till blev det. 6-3 (40:45) Gustav Dahlstedt (ass. Viktor H) och 7-3 blev andra målet för kvällen av Fredrik Klasenius. Och då noterades Viktor Hansson för ytterligare en ass tillsammans med John Magnusson.

Just kedjan med Hanson-Klasenius- Dahlstedt kan bli en succé denna säsong. Spelade strålande ishockey! Kedjan gjorde totalt nio poäng! Trots den komfortabla segern så var det nio spelare som av olika anledningar inte var med.

Det ser lovande ut inför premiären den 1 oktober mot KTH (B). Den 4 oktober är det hemmamatch mot Kista då A-laget bjuder er som kommer på inträdet. Som förr om året så kan ni som är intresserade av att stödja Lidingös A-lag gå med i A-lagets Vänner, som innehåller bland annat fri entré till alla matcher plus två trevliga middagar med någon känd ishockeyprofil som gäst!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *