Säckpipor i Högsätra

Lidingö29 maj 2021 kl 05.00

Söndagen den 16 maj fick de boende på Högsätra Vård- och Omsorgsboende att ta sig ut på balkongerna för att njuta av den säckpipekonsert som arrangerades för dem.

På plats för andra året i rad var TannasG Pipe Band, under ledning av Drummajor Anders Gjörling, för att spela på Högsätra. För att så många som möjligt skulle få chansen att lyssna bjöds inte bara på en konsert, utan två. Först spelade bandet på boendets terrass och sedan tog de sig ned till trädgården för att skänka ytterligare glädje.

Bandet ställde upp med en mindre sättning bestående av fyra säckpipor, två virveltrummor och en bastrumma. Och givetvis en Drummajor. Vilket räckte mer än väl för att spela för så väl de boende som för att locka till sig grannar från området.

Även om våren varit skakig så tittade solen fram dagen till ära och ett stort antal av de boende hade tillsammans med personal tagit sig ut på de olika balkongerna för att tillsammans njuta av musiken värmda av filtar och solen.

Nedan två filmer från framträdandet. Klicka på bilden så ska filmen starta (kan ta ett litet tag innan den har laddat upp)

Fungerar det inte? Klicka på denna länk istället.

Fungerar det inte? Klicka på denna länk istället.

Text och foto: Jonas von Hofsten
jonas@toernquist.se
Alla artiklar av Jonas

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *