Så slipper du getingar

En effektiv getingskrämma. ihopknycklad kompostpåse som du hänger upp på balkonen, eller utanför fönstret. Vips! så är getingarna borta!
Lidingö5 juni 2019 kl 07.01

Det finns ett enkelt sätt att bli kvitt med getingar. Billigt, miljövänligt och supereffektivt.

Så här års och under sommaren kan det vara väldigt besvärligt med getingar. Många har getingallergi, till exempel min fru, vilket kan innebära livsfara om hon blir stucken av en geting. Getingarna är just nu ute och letar efter ett ställe där de kan bygga bo. Och de är väldigt intresserade av vår vind.

Lösningen är lika enkel som genial. Ta ett brunt papper, till exempel en kompostpåse, om du har. Knyckla ihop den till en decimeterstor boll. Knyt ett snöre runt bollen, så att den håller ihop. Knyt fast bollen under vindskupans tak, balkongtaket eller utanför balkongfönstret eller ett annat ett fönster där du tror att getingarna tar sig in. Vips är getingarna borta! Hur kan det var möjligt? Jo, de små krypen vill inte bygga bo där det redan finns ett.

Jag fick detta tips av kollegan Sara på jobbet och trodde inte riktigt på det, men vi har haft mycket besvär av getingar. Förra sommaren byggde de ett bo som blev stort som en fotboll på vinden. Dumt, om man är getingallergiker. Anticimex var här och tog bort boet och sprutade gift. Men trots det blev vi invaderade av de små randiga krypen i år igen. Säkert fem–tio stycken kom in varje dag i huset. Min fru, som är en extrem djurvän (trots att hon riskerar livet) föser över getingarna på ett pappersark och fraktar ut dem i säkerhet. Jag är inte lika barmhärtig. När hon inte är hemma.

Nå i alla fall. Vi testade ovan beskrivna metod och det fungerar! Inte en geting sedan pappersbollarna hängdes upp för ett par veckor sedan. Det är knappt att jag tror det själv, men det är sant. Miljövänligt, giftfritt, djurvänligt, billigt, effektivt och helt fantastiskt! Prova själv.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *