Så skyddar du dig mot inbrott i sommar

Foto: istockphoto
Lidingö26 juni 2023 kl 04.32

Nu är sommaren här och det innebär att många villor kommer att stå tomma på Lidingö. Detta innebär en ökad risk för inbrott. Vi har listat några tips som larmföretaget Securitas delar med sig av för att göra det svårare för tjuven.

Ytterdörren – Se till att ha din ytterdörr låst även om du är hemma, det är inte helt ovanligt att tjuvar känner på ytterdörrarna även om ni befinner er i bostaden. Var även noga med att inte förvara plånböcker och mobiler precis innanför ytterdörren:

Bra att tänka på här är att även hålla ytterdörren låst om ni befinner er på baksidan av huset.

Fönster – Spärra eller stäng fönster som står öppna på luftning. Äldre fönster är ofta enkla för tjuvar att ta sig in igenom.

Tomten – Har ni en gräsmatta kan det vara bra att se till att den klipps regelbundet, på detta vis signalerar ni att ni inte är borta under en längre tid.

Se även till att inte underlätta för tjuven genom att ha stegar och verktyg tillgängligt på tomten.

Belysning – Tänd och släck belysningen när det är mörkt, gärna på oregelbundna tider då timers lätt går att förutse. Ett tips är att använda sig av en app där du kan tända och släcka belysningen på oregelbundna tider.

Musik – Att spela musik eller ha radion på ger intrycket av att någon är hemma.

Post – Se till att någon tar in posten dagligen, en full brevlåda signalerar att ingen är hemma!

Slutligen kan det vara en god idé att lära känna dina grannar om du inte redan gör det. På så vis kan ni ha grannverksamhet igång och hjälpas åt att ha koll på okända bilar eller andra saker som bryter mönstret.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *