Så behåller du din bränna

Sommartips9 juli 2022 kl 03.03

Många flydde under de sista veckorna i juni till öns olika badstränder på grund av värmen. Nu i början på juli har det lugnat sig. Oavsett regn eller stekande sol, hjälper detta sommartips dig att tänka till en extra gång innan du beger dig ut i värmen.

För dig som solar har Lidingö Nyheter därför talat med Marija Navaityte, auktoriserad hudterapeut på Din Salong På Lidingö. Hon ger sina sommartips om hur du behåller din bränna längre och säkrare. Hon nämner dessutom att solbränna inte bara visar sig efter en dag på stranden, utan även efter en dag i skuggan.

— Grundarbete är väldigt viktigt! Skrubba ordentligt kroppen och ansiktet innan semester för att ta bort döda hudceller. Börja med att peela kroppen med en peeling på torr hud och sedan skrubba men duschvante och duschgel/kräm. Återfukta kroppen efter duschen. Välj ansiktspeeling efter ditt hudstillstånd och följ instruktioner, glöm inte att boosta huden med massor med fukt och näring.

— Använd solskydd men minst SPF 30. Min rekommendation är att investera i de moderna solskydd som innehåller ett bredspektrigt skydd mot UVA + UVB +IR + blått ljus. Glöm inte att återapplicera solskydd efter tillverkarens rekommendationer. Du ska skydda dig även en målning dag. Visste du att upp till 80 % av UV-strålning passerar genom moln?

— Sola i skuggan. Du kommer att få färg. Solparasoll släpper upp till 50 % av UV strålar.

— Sola varannan dag: då hinner hudens DNA att reparera sig efter.

— Återfukta huden efter en dag i solen. Din hud behöver både massor med fukt och fett. Använd gärna after-sun produkter som reparerar och lugnar solbränd hud.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *