Rudboda torg – en ovärderlig plats för närområdet och norra Lidingö

Vision för Rudboda. Foto: Istockphoto
Debatt5 februari 2022 kl 11.272

Lidingö Näringsliv har under det senaste året engagerat sig i Rudboda Torgs framtid. Vi har publicerat en vision inom ramen för Lidingö – 15-minutersstaden: ”Rudboda Närcentrum – en plats där man vill vara”.  Vi har också löpande haft god dialog och delgivit politiker och stadens berörda chefer våra tankar runt torgets utveckling.

På måndag tas beslut i Kommunstyrelsen angående Anbudstävling för Rudboda Torg och vi har tagit del av innehållet.

Vi håller till största delen med om den vision och ramverket som beskrivits för Anbudstävlingen, men saknar en avgörande och viktig del för att skapa ett levande Rudboda Torg, nämligen att det är en mötesplats.

Anbudstävlingen ger utrymme för en utvecklad ICA butik men ger inte utrymme för café och kvarterskrog, eller en kombination av dessa. Rudboda Torg kan verka som en ovärderlig plats för dem som bor i Rudboda men är också en viktig knutpunkt för dem som bor på Norra Lidingö liksom för de många arbetsplatser som finns på Bosön, Björnbo, Silverhöljden och alla konferensanläggningar i Elfvik.

 LIDINGÖ NÄRINGSLIVS VISION FÖR RUDBODA TORG – utdrag
”Rudboda Torg är ett av Lidingös levande närcentra som man gärna besöker och dessutom är det en mötesplats för alla som bor i området. Här finns ett grönskande och välplanerat torg som ger en inbjudande känsla och här finns möjligheter att knyta sociala kvartersrelationer. Här träffas man med en vän, kollega, eller med familjen på det trendiga caféet, som har nybakade bakverk och bröd. Eller kanske man äter en bit mat eller tar ett glas vin eller öl på den populära kvarterskrogen. Caféet fungerar även som en coworkingplats dit småföretagare i området, som arbetar hemma, gärna kommer för ett möte eller bara för att utbyta tankar”.
Läs hela artikeln här

ÖNSKAN FRÅN RUDBODABOR
Efter många möten med boende och företagare i Rudboda, Elfvik, Bosön och andra närområden samt med handlaren på torget vet vi, att alla vill ha ett levande torg och någonstans att träffas. Därför vill vi att våra politiker arbetar tillsammans med dem som kommer in med tävlingsanbud för att komplettera dessa med en efterlängtad och härlig mötesplats, som gör Rudboda till ett levande och älskat närcentrum som alla vill besöka.


för styrelsen i Lidingö Näringsliv

Kommentarer

  1. Visionen om 15-minutersstaden är något som vi kristdemokrater ser fram emot att jobba för tillsammans med näringsliv, föreningsliv och alla invånare på Lidingö. Pandemin har slagit hårt mot oss alla men ett perspektiv vi fått under dessa två år är värdet i ett lokalt och levande samhälle. Allt fler Lidingöbor efterfrågar att kunna göra ärenden och arbeta nära hemmet.

    Vi kristdemokrater sa redan i valet 2018 att vi vill se co-workingplatser på Lidingö. I förslaget till rudboda finns det inget som omöjliggör detta utan vi vill nu att marknaden ger svar på vilka bra lösningar som finns för att uppnå ett blomstrande torg och närcentrum.

    Äntligen kommer vi vidare i det här viktiga arbetet!

    Carl-Johan Schiller (KD)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *