Rotary bjöd på ett rabatterbjudande

Natur19 maj 2021 kl 05.201

På tisdagen satte de tre Rotaryklubbarna på Lidingö ett gemensamt spadtag i rabatten utanför stadshuset. Tanken är att det ska blomma all sköns blommor som solrosor, blåklint och vallmo här om några veckor.

Syftet är att göra en insats för miljön och den biologiska mångfalden. Det behövs fler blommor och färre klippta gräsmattor för att uppnå detta syfte. Med denna aktivitet uppmanar Rotaryklubbarna Lidingöborna att själva odla mer blommor i sina trädgårdar.

Läs om ett systerprojekt som Lidingö Nyheter skrev om i helgen. Det var Sofia Ewerlöf från Livfulla Trädgårdar som gjorde ett Ängsuppror i samma anda.

Lidingö stad är med i projektet och upplåter alltså denna rabatt för ändamålet. Miljöprojektet hos Rotary är en stor internationell satsning.

Nästa Rotaryprojekt i miljöns tecken är att sätta upp ett insektshotell i samarbete med Lidingö Stad.

Text: Andreas Lindberg
Foto: Johan Falkenström

Kommentarer

  1. Det är glädjande att det i de tre Rotaryklubbarna på Lidingö finns ett stort engagemang för hållbarhet, socialt och ekologiskt. Ser fram emot fortsättningen med en rad initiativ där vi i Rotary tillsammans med staden, andra föreningar och Lidingöborna verka för både ökad biologisk mångfald, renare vatten runt ön samt i Kyrkviken och ökad kunskap kring klimat och miljöfrågorna.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *