Restaurang Bibliothek – ett Lidingö-koncept

Näringsliv12 november 2022 kl 03.48

En av de två nya restaurangerna i Lidingö centrum, Bibliothek, öppnade precis före sommaren och nu har man kommit igång med sitt koncept under hösten.

Bibliotheks lokaler i det gamla biblioteket är 407 kvadratmeter som tar 130 sittande gäster och har även en uteservering på 180 kvadratmeter. 

Lidingö Nyheter träffar restaurangchefen Jenny Weiderstrand Nee och köksmästaren Fredrik Ander.

– Konceptet är ett ”Lidingö-koncept” som vi tror ska passa folk på ön, säger Fredrik. Vi är ett brasserie, med mat från Europa, mycket franskt, italienskt och svenskt.

– Vår målsättning är att vi ska alltid finnas här, så folk vet att det finns en bra restaurang med brasserie-känsla som ligger centralt i centrum. Vi vill vara en sådan restaurang som Lidingöborna vill ha.

Bibliothek serverar lunch och middag. Brunch på lördagar. Fem olika rätter att välja mellan till lunchen, vilka byts veckovis, samt tre rätter ”alltid på Bibliothek”.

Restaurangen har stängt endast en dag i veckan, söndagar, men målet är att ha öppet sju dagar i veckan, med brunch både lördag och söndag.

Bibliothek har också en loungeavdelning för stora eller små sällskap, där man kan ta en AW (med ”pangpriser”) mellan kl 16 och 19 på torsdagar och fredagar.

Restaurangen har så klart take-away. Titta på hemsidan och boka och betal där eller ring in din beställning.

Många kan inte eller vill inte gå ut och då är alternativet att hämta med sig mat hem mycket bra. Men det är avhämtning som gäller. Det bör inte vara så stort problem att svänga förbi Lidingö Centrum på väg hem, det ligger ju bra till. Det är dessutom energieffektivt för kunderna. Tillagning av mat kan dra en hel del el.

Catering för stora eller små sällskap är ett bra alternativ för dem som har en tillställning i hemmet. Det kan vara något att tänka på när vi närmar oss julen. Beställ mat till jobbet och ordna en julavslutning, eller med kompisarna.

Du kan också abonnera hela restaurangen om du skulle behöva det.

Och så här säger de om framtiden:

– Vi har många idéer på saker som vi ska göra på restaurangen. Vi har märkt att det ibland kommer ett helt gäng med familjer och där har vi sett till att det finns bra meny som passar alla, berättar Jenny.

– Den lokala förankringen är viktig. Vi har sett till att anställa ungdomar från Hersby gymnasium som får jobba extra och det har varit väldigt lyckat. De drar hit folk, så det blir värsta mötesplatsen, säger Fredrik.

Bibliothek har en systerkrog på söder som heter Plais och är också värd ett besök.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *