Replik från M: Centerpartiet är ett vänsterparti

Debatt12 augusti 2022 kl 05.47

C har upprepat under mandatperioden visat att de numera är ett vänsterparti. Det gäller även i högsta grad lokalt här på Lidingö då C återkommande gör gemensam sak med Vänstern.

C har på Lidingö tillsammans med Vänstern bland annat motarbetat och röstat emot tiggeriförbudet samt emot Lidingös tvåårsregel för genomgångsbostäder för nyanlända. C:s budgetförslag för Lidingö stad 2022 hade dessutom som av en händelse precis samma ram som S budget.

C på Lidingö vill bygga billiga hyresrätter. S och V vill nationellt tvinga Lidingö att bygga ett stort antal billiga hyresrätter och ge nyanlända förtur till dessa. ”Någon kanske ska tvinga Lidingö kommun att bygga fler bostäder” tyckte S bostadspolitiske talesperson Johan Löfstrand nyligen, och S vill nu även kvotera personer med icke-nordiskt ursprung och ge dessa förtur till bostäder i välbärgade områden, som Lidingö, för att blanda befolkningen.

Sverige har idag bostadsområden med stora problem där över 90 procent av invånarna har annan bakgrund än svensk. Regeringen, som C stöder, vill lösa problemen genom att byta ut barnen i de skolor som inte fungerar. Kvoter och skollotterier ska ge ”en allsidig social sammansättning av elever”. I klartext innebär det att elever från invandrartäta och socialt utsatta områden ska få förtur till välfungerande skolor och svenska barn bussas till områden med stora problem.

Samtidigt som C i riksdagen sett till att svensk kärnkraft har avvecklats och skapat en energikris vill C i regionen och i flera av Stockholms skärgårdskommuner att sex vindkraftsparker ska anläggas utanför Stockholms skärgård. Lidingö behöver fossilfri, miljövänlig och pålitlig kärnkraft.

Jag står upp för Lidingöbornas bästa och för varje familjs frihet att själva få styra sina liv. Lidingö ska förbli tryggt, grönt och småskaligt. Det ska inte byggas några miljonprogram på ön. Ingen ska tvingas till vare sig en skola eller en bostadsadress för att det passar Vänsterns syften.

Om man vill vara säker på att få rakryggad borgerlig och frihetlig politik på Lidingö ska man rösta på Lidingömoderaterna. En röst på C är en röst på S, även på Lidingö.

Mina frågor till Patrik Buddgård är:

- Kan Buddgård lova att inte riva upp Lidingös tiggeriförbud och tvåårsregel för nyanlända som C aktivt motarbetat tillsammans med Vänstern?

- Kan Buddgård lova att under inga omständigheter samarbeta med S, MP eller V vid en valframgång?

- Kan Buddgård lova att inte höja skatten för Lidingöborna?

- Varför ska väljarna lita på löften från C Lidingö när det visat sig inte överhuvudtaget gå att lita på löften från C på riksplanet?

Läs även dessa artiklar:

Citat från Johan Löfstrand S om att Lidingö ska tvingas bygga

Anders Ygeman S om att blanda upp befolkningen i utanförskapsområden och mer välskötta områden

C i regionen och flera skärgårdskommuner vill bygga vindkraftverk

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *