Renovering av parkeringen i centrum

Lidingö20 april 2022 kl 04.341

Renoveringen av parkeringsgaraget i Lidingö Centrum går igång med första etappen på tisdag 19 april, berättar centrumledningen i ett pressmeddelande.

Arbetet sker i två etapper för att minimera störningen för besökare till centrum och ska vara helt klart hösten 2023. Syftet är att skapa bättre parkering med bredare parkeringsplatser såväl på det nedre planet som det övre framför Coop och Systembolaget.

Parkeringen blir dessutom mer estetiskt tilltalande. Den första etappen pågår från tisdag 19 april till i oktober i höst och den andra etappen beräknas ske under april till oktober 2023.

Under renoveringen förbättras och förstärks parkeringshusets konstruktion, söndervittrad betong tas bort och ett nytt stabilt parkeringsgarage växer fram. Renoveringen skapar bredare P-platser och gör nedre plan trevligare att parkera i och på det övre planet görs också förändringar för parkeringens upplägg.

Den första etappen omfattar den del av parkeringen som vätter mot Pressbyrån och torget. För att öka trivseln kommer planket som ringar in arbetsområdet att prydas med budskap av olika slag. Det kan handla om information, inspiration och eventuellt utställningar för att skapa en så trevlig miljö som möjligt.

För att öka flexibiliteten på parkeringarna i centrum införs från och med 19 april 30-minuters fri parkering på det övre planet och för dem som behöver lite mer tid två timmars fri parkering med P-skiva på det nedre planet. För dem som behöver ytterligare tid kostar det därefter 15 kronor i timmen. Centrumledningen kommer även löpande att informera om att det finns möjlighet att parkera på Lejonstigen, där det också är två timmars fri parkering, samt Stadshusparkeringen.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *