Renoverad brygga åter i trafik

Sticklinge brygga trafikeras återigen av pendelbåtarna. Foto: Thomas Reims
Lidingö27 juni 2020 kl 05.29

Sticklinge brygga och gångvägen till den har renoverats och tillgänglighetsanpassats så att pendelbåtarna ska kunna angöra bryggan året runt. Det innebär att Sticklinge brygga trafikeras igen av linje 80 och från och med midsommar gäller SLs sommartidtabell.

För att öka säkerheten har en tillgänglighetsanpassad gångväg och en cykelparkering, med belysning och väderskydd, anlagts vid Sticklinge brygga. Till hösten byggs det en extra ponton på bryggan så det blir tillräckligt djupt för pendelbåtarna att angöra den under vintern.

Även Mor Annas brygga ska rustats upp med ny belysning och nya cykelställ. Inför vintern ska vattnet runt bryggan muddras för att bli djupare.

Lättare att båtpendla
Pendelbåtlinje 80 angör nu Sticklinge brygga, Storholmen Södra och Mor Annas brygga året om, vilket till exempel gör det enklare att skolpendla mellan Storholmen och Sticklinge skola.

Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden räknar med att antalet resenärer med pendelbåt kommer att öka väsentligt.

—Pendelbåtlinjen och den nya bryggan i Sticklinge kommer att underlätta vardagen för Storholmsfamiljerna och Lidingöborna. Många uppskattar säkert också den ökade livskvalitet det innebär att kunna ta båten till jobbet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *