Ratta in Radio Lidingö – 97,8

Trio på planeringsmöte i Radio Lidingös studio – Jan Sjöberg, Inger Grimlund och Sten Hedman.
Kåserier3 oktober 2020 kl 06.45

Söndag 4 oktober 16.00–16.30 kommer Lidingöprofilen på radio Lidingö. Ett nytt program där Sten Hedman möter Inger Grimlund, som bland annat grundade tidningen Gourmet. Program nummer ett.

Tänk att jag skulle bli en ”profil med röst” vid fyllda 90 år! Det är helt fantastiskt att sitta där i studion på Radio Lidingö och prata i en mikrofon. Den ska vara lagom nära munnen och varje stavelse ska vara tydlig så våra lyssnare inte går miste om någonting av den berättelse som jag förväntas komma med. Det är en rått nervös stämning på Radio Lidingö, för vem vet om allt ska fungera? Jan Sjöberg håller i trådarna och Sten Hedman bläddrar i sina anteckningar om ”Lidingöprofilen” Inger Grimlund. 

Gourmet firar 40 års jubileum med Inger Grimlund på sista sidan.

Det är premiär för ”Profiler” berättar Sten Hedman som kom med idén till styrelsen för Radio Lidingö. Sten flyttade till Lidingö efter sin pensionering. Att en erfaren radiojournalist inte vill släppa taget om mikrofonen kan väl alla förstå. I alla fall undertecknad som har skrivandet som livlina och nu sitter här…med en mikrofon nära darrande läppar…

En titt på Radio Lidingös hemsida ger god information om radiokanalen som bildades 1987 – redan då fanns Jan Sjöberg med i täten som marknadsförare och Kjell Treslow som ordförande – under åren känd och uppskattad för programmet ”Swingtime”-

Än lever gamla gudar – i dag – lördag 3 okt: 08.00-09.00 är det dags för SwingTime igen. Kjell Treslow sänder under hösten några av sina favoritprogram i repris. Idag kommer ett urval av swingballader med kända röster, från 2015. Skulle du till äventyrs missa morgonens program - lugn – repris på nattkröken kl. 23 – 24.

Det är kvinnan bakom allt – håller i ekonomi gör Susann Thorngren – här i det innehållsrika biblioteket med en unik skivsamling à la Gert Palmcrantz.

”Alla tiders musik” är en slogan som programledningen har som ledstjärna. Alla, säger alla, ska hitta något som gör att man rattar in 97,8 på sin radio. Om ni till äventyrs skulle höra Povel Ramels ”Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma” ja, då ska ni veta att det just nu går ett upprop till er alla Lidingöbor om att komponera årets Lidingösoppa! Lyssna och inspireras av trailern. Koka årets ”Lidingösoppa” ta en bild av er skapelse och sänd in receptet och foto till info@lidingonyheter.se. Senast den 8 oktober – tack!

Torsdagen den 15 oktober avslöjar vi vilka som vunnit boken ”På väg” och önskar alla vänner en riktigt trevlig Måltidens Dag. I år träffas vi på armlängs avstånd och går till bords med tvättade händer! Och skulle det vara så att ni kan ratta in 97,8 Radio Lidingö så passa tiden kl. 10.00 – då går en repris av program nr 2 – Lidingöprofilen. Det är jag det!

Hur kul som helst!

Inger Grimlund

P.S. Som grädde på moset vill jag kungöra att tidningen Gourmet firar 40 år. Till nr 5 2020 blev jag inviterad att dokumentera mina år som matjournalist och ansvarig utgivare för en av världens ”hungrigaste” matmagasin. Då som nu! D.S.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *