Praktikertjänst öppnar neurofysiologisk mottagning i Arenahuset

Humberto Skott och Hasan Balcin, båda med dubbla specialistkompetenser inom klinisk neurofysiologi och neurologi driver den nya mottagningen.
Näringsliv17 mars 2021 kl 04.314

Den 1 april öppnar Praktikertjänst en ny mottagning inom specialistvård på Lidingö, under namnet H2 Neurolab. Mottagningen kommer ta emot patienter från hela länet som söker neurofysiologisk vård. Förhoppningen är att avlasta sjukhusen och bidra till att ge invånarna i länet snabbare vård.

H2 Neurolab, som drivs i Praktikertjänst regi, har under en längre tid letat efter lämpliga lokaler och är mycket nöjda med placeringen på Lidingö i nära anslutning till Lidingöbron.

– Vi märker att det finns ett uppdämt behov av denna typ av vård i Stockholm. I och med vår nya etablering så hoppas vi kunna hjälpa till att avlasta den övriga vården och samtidigt bidra till att invånarna får snabbare vård, säger Fredrik Ahlström som är chef för affärsutveckling på Praktikertjänst.

Den nya mottagningen kommer drivas av Humberto Skott och Hasan Balcin, båda med dubbla specialistkompetenser inom klinisk neurofysiologi och neurologi och med lång arbetslivserfarenhet inom området.

– På uppdrag av Region Stockholm kommer vi erbjuda barn och vuxna diagnostiska tjänster inom klinisk neurofysiologi för utredning av misstänkta funktionsstörningar inom de centrala och perifera nervsystemen, det autonoma nervsystemet, muskulaturen och sinnesorganen. Både i Stockholmsregionen och i övriga landet finns en stor efterfrågan på dessa undersökningar och tidig diagnostik är viktigt för att patienterna i god tid ska få vidare hjälp, säger Hasan Balcin som blir en av två verksamhetsansvariga på mottagningen.

Verksamheten erbjuder även spetskompetens inom utredningar av neuromuskulära sjukdomar. Bland dessa märks neuromuskulära ultraljudundersökningar, vilka för cirka fem år sedan implementerades som en ny metod på Karolinska Universitetssjukhuset av de båda verksamhetsansvariga. Även möjlighet till telemedicinska tjänster på distans kommer erbjudas.

H2 Neurolab öppnar den 1 april i år och adressen är Stockholmsvägen 33 (Lidingö Arena). Praktikertjänst har sedan tidigare en vårdcentral och en tandläkarmottagning på Lidingö. 

Kommentarer

 1. Felicidades para ustedes que han tenido la mentalidad emprendedora de iniciarse en la Medicina privada
  Estoy segura que les irá muy bien
  Tienen conocimientos y Porte de Médicos
  Desde Cuba
  Dra Amalia Hermana de Humberto González

  Översättnign (Google Translate): Grattis till er som har haft ett entreprenörsinställning att börja inom privatmedicin
  Jag är säker på att de kommer att klara sig mycket bra
  De har kunskap och doktorer
  Från Kuba
  Dr Amalia syster till Humberto González

  1. Thank you very much, dra Amalia! It s a honor for me to work side by side with your highly appreciated brother! I hope to meet you here in Stockholm! Best regards,
   Hasan Balcin

 2. Grattis till er båda. Ni är grimma i vad ni jobbar med. Stor kram till er.
  Frances

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *