Populär herde installerad

Kontraktsprosten Staffan Hellstrand till vänster och biskop Eva Brunne hälsade Magnus välkommen som kyrkoherde. Foto: Bo Vading
Lidingö15 januari 2019 kl 07.11

Klockorna i Breviks kyrka ringde i söndags in till mottagningsgudstjänst av öns nye kyrkoherde Magnus Östling. Och Lidingöborna var inte sena att hörsamma kallelsen; det var mer än fullsatt när gudstjänsten började.

När tystnaden äntligen lagt sig i kyrkorummet kom processionen, och församlingen reste sig för att hedra korset. Efter att kyrkorådets ordförande Solveig Fröberg läst upp den formella kungörelsen såg biskopen i Stockholms stift Eva Brunne till, tillsammans med kontraktsprosten Staffan Hellgren, att Magnus Östling blev vederbörligen installerad. Församlingen gav honom en lång och varm applåd, en bekräftelse på att Lidingöborna är mycket nöjda med valet av kyrkoherde. Efter predikan och nattvard avslutades gudstjänsten med Hallelujakören ur Messias av Händel.

I den intilliggande församlingssalen blev det fullt med sorlande och minglande församlingsbor som festade loss på snittar, cider, kaffe och biskvier. Och många ville naturligtvis gratulera och hälsa öns nye kyrkoherde välkommen.

Se här det trevliga bildspelet av Bo Vading. Klicka på någon bild för att förstora.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *