Polisen efterlyser bilar

Lidingö12 november 2020 kl 09.534
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Utmärkt att denna information publiceras i Lidingö Nyheter!
  Fortsätt med löpande uppdatering så att allmänheten kan hjälpa till att förhindra och stoppa brottslighet

 2. Pontus Oscarsson svarar i ett mejl under dagen: tack för all hjälp jag/polisen har fått av er och grannstödsbilen för att hitta de bilar jag skrev till er om i morse. Ni är en viktig del i arbetet att förebygga inbrott och tillgrepp. Om ni också skulle vilja köra grannstödsbilen kontaktar ni kerstin.larsen@gmail.com

  Tack vare information från er boende som såg den blå bilen kunde jag styra grannstödsbilen åt rätt håll. De lyckades sedan hitta bilen, jag kopplade ihop dem med vår ledningscentral och vi fick stopp på bilen. Vi har nu identitet på tre personer i den blå bilen och jag har fått id på en person i den vita bilen också, tack vare en boende som ringde mig. All information om dessa personer är viktig i arbetet mot organiserad tillgreppsbrottslighet. Vi skriver självklart tips på allting och det hanteras av vår underrättelseverksamhet och kommer hela landet till gagn.

  Den blå bilen blev efter en flygande inspektion belagd med körförbud. Ingen av männen i bilen hade någon förklaring till vad de gör på Lidingö eller hur de fått tillgång till bilen. En händelserik dag som fick ett lyckat slut. Bra jobbat alla!

  1. Det var ju lyckat att polisen stoppat bilarna, men vad hände sedan ? Förmodligen ingen gripen och utländska ligor betalar inga böter.

   Äntligen lämnar Pontus ut spaningsinformation som är värd namnet. Grannsamverkan har hela tiden klagat på att de inte får något samarbete med operativa poliser. Nu var det grannsamverkan och två personer som gjorde jobbet. Dom engagerade kanske 30-40 poliser som gjorde militära aktioner.

   Jag frågar mig: Hur kan man få fram 30-50 poliser på nolltid då något händer men kan inte ge oss närpoliser. Riksrevisionen och Rikspolischefen undrar vart alla tusentals nya poliser tagit vägen. Här har vi nog svaret. Vi behöver bara två åt gången som jobbar tillsammans med grannsamverkansbilen.

   Vi skall inte ha några militära aktioner på Lidingö utan områdespoliser som kan Lidingö och finns här för det mesta. Dessa ärenden visar med all tydlighet att Pontus är informatör och ingenting annat. Då måste vi ha egna områdespoliser som också är operativa !

 3. Anders, din analys är klar som korvspad och din frustration delas av många som tröttnat på självgoda kommunalråd i majoriteten och opposition. Men du kommer inte vidare genom att lufta väl underbyggda argument för att organisera närpoliser på ön. Lyssna gärna på riksdagsledamoten från Gävleborg, Lars Beckman (M). Han är lysande i interpellation nr 66 och svaret från regeringens migrations- och justitieminister kan liknas vid ett barn som fastnat med fingrarna i syltburken. Den debatten sammanfattar tydligt hur politiken och myndigheter fungerar i Sverige. Läget är kärvt men vi tar nya tag lagom till nästa val. Se framåt och fortsätt belysa missförhållanden som enkelt kan åtgärdas med proaktiva kommunalråd.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *