Poängtapp mot topplaget Cliff i slutsekunderna

Sport15 december 2021 kl 04.44

Bortamatch mot topplaget HK Cliff i Skärholmen. Cliff som på 80-talet var ett ”poplag” i Allsvenskan ( då högsta serien) med Bengan Boys legendaren Staffan Olsson som stor stjärna. Numera är Cliff samarbetsklubb till Hammarby och består av spelare som knackar på porten till A-laget.

Cliff kopplade snabbt greppet om matchen och satt i förarsätet större delen av första halvlek. LSK lyckades dock utjämna och i halvtid var det helt jämnt, 10-10.

I andra halvlek turades lagen om att vara i ledningen med uddamålet. Med ledning med ett mål åkte LSK i mitten av halvleken på en olycklig dubbelutvisning och Cliff gjorde snabbt två mål och gick förbi LSK i målprotokollet.

Avslutningen blev dramatisk då Cliff under passivitetsvarning lyckades få in ett lurigt underarmsskott från 9 m. Matchuret stod då på 29.52. LSK kastade snabbt in timeoutkortet då matchuret visade 29.56. Ett avkast i form av en luftpass in i målgården höll så när på att resultera men det blev lite för dålig vinkel från kanten. I en oerhört jämn match drog Cliff det längsta strået och stod som segrare med 27-26. LSK hade tyvärr för stor felprocent i passningsspelet och 17 bortkastade bollar är för mycket i en jämn match som denna. Ska man se det från den positiva sidan kan man säga att det här finns en stor förbättringspotential.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 8, Jonathan Jakobsson 5, Andreas Zantere 4, David Rimbe 3, Martin Alm 2, Ted Wettebrandt 2, Tobias Sanchez  1, David Wallén 1

Matchens lirare i LSK: Oskar Nilsson

Lördagen den 18 december är det först ungdomsmatcher i Gångsätrahallen från kl 09.30 vilket sedan följs av Div 1 damer kl 14.00 LSK-Strands IF Hudiksvall och Div 2 herrar kl 16.00 LSK-Täby Centrum HK. Alla matcher kan som vanligt ses både live och i efterhand på LSK TV.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *