Pinsamma lögner från moderata toppföreträdare

Debatt18 oktober 2021 kl 05.031
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Åsa Westlund, ordförande i finansutskottet (S)
Daniel Larson, oppositionsråd (S)

Kommentarer

 1. Om man nu då skall dra det såhär långt, som Socialdemokraterna nu gör, låt oss då också komma ihåg:
  1) Socialdemokraterna håller på att lägga ned all cementtillverkning i Sverige som konsekvens av förd politik. Det till priset av massor av arbetstillfällen, och när importen kommer igång, för det är det enda alternativet, så kommer CO2 att massivt öka pga mycket längre frakt sträcka osv. Vet inte om det verkligen gör miljön nytta? Och ekonomin blir definitivt inte bättre av detta.
  2) LKAB i Kiruna är lite samma sak, man håller på att lägga ned gruvan som konsekvens av förd politik, och återigen kommer CO2 att öka. Dels för att LKAB trots allt siktade, precis som Cementa, att minska utsläppen – men det kommer ju inte bli av nu. Så transporterna kommer kraftigt att öka, och ja arbetstillfällen helt klart minska. Vet inte om miljön har vunnit något på detta? Och ekonomin har definitivt inte blivit bättre av detta.
  3) Kärnkraftens nedläggning i södra Sverige – här är ju Socialdemokraterna synnerligen inblandade i dagens rödbruna soppa av gegga som skapats.

  Man kan också se detta i perspektivet att det krävs mera elenergi – och Socialdemokraterna är synnerligen effektiva i att inte bara lägga ned industrier utan även att dra saker i långbänkar som inte är av guds nådes storlek. Dölj allt i en utredning! Så slipper Socialdemokraterna ta ett beslut som de blir skyldiga att sedan stå upp för – se till att skylla på någon annan!

  Sist men inte minst, att jämföra finanskrisen med en pandemi, ja det är nog bara en Socialdemokrat som kan komma på den idéen för det är inte direkt vettigt. En Pandemi drabbar personer med döden, Sverige har förlorat drygt 15000 personer som avlidit – hur många avled av finanskrisen? Och kom ihåg nu, när vi ändå håller på med just denna typ av udda jämförelser, Socialdemokraterna är ansvariga för alla dessa dödsfall, eftersom det är Socialdemokrater som sitter på de regeringsposter som tagit besluten! Således, lite hård draget, är Socialdemokratin alltså skyldiga till denna massdöd. Duger det som bättre jämförelse?

  Men framförallt, sjukvården under Socialdemokratiskt styre, har fått utstå extrema belastningar, och det enda Socialdemokraterna gjort är att tagit springnotor på alla utgifter och skyllt ifrån sig.

  Så om någon skall be om ursäkt, så är det Socialdemokratin.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *