Person hittad skjuten till döds i bil på Lidingö

Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö24 augusti 2020 kl 11.12

En person har hittats död i en bil på Lidingö i Stockholm, skriver Aftonbladet. Polisen kallades till platsen efter att flera förbipasserande larmat. Bilen står vid parkeringsfickan utanför Södra Kungsvägen 59, mellan Karlavägen och Stadshusrondellen.

En boende i närheten, som vill vara anonym, hörde skottlossningen när den inträffade, enligt Aftonbladet.

– Jag hörde tre skottsalvor från ett automatvapen. Sen hörde man en bil som accelererade och körde iväg, säger han till Aftonbladet.

När vi kom dit påträffar vi en avliden person med skottskador, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm till tidningen.

Enligt honom finns polisen på plats med flera patruller och helikopter som söker efter gärningspersoner.

Ett stort polispådrag kom till platsen.
Södra Kungsvägen spärrades av och även Lidingöbron, där poliskontroller upprättades.
Bilen med den skjutne personen.

Polisen har spärrat av området kring den aktuella bilen som är i de centrala delarna av Lidingö. En förundersökning gällande mord är inledd. Det finns ingen frihetsberövad i nuläget.

Lidingö Nyheter har spårat att bilen är registrerad på ett företag skrivet på Södra Kungsvägen 59, som enligt deras hemsida driver stödboende. Enligt allabolag.se har den enda ordinarie ledamoten skyddade uppgifter.

En silverfärgad personbil som sannolikt använts vid brottet är påträffad tom i ett parkeringshus på Odenvägen, Lidingö. En teknisk undersökning kommer att utföras på bilen.

Uppdatering klockan 16.05 (polisen.se):
Den avlidna personen är en man i 30-årsåldern.

Polisen har en trygghetsinsats i området och finns på plats för att svara på frågor och ta emot tips.

Polisen har hållit ett stort antal förhör och är intresserad av iakttagelser vid såväl brottsplatsen som i och vid parkeringshuset där en bil påträffades. Om man har sett något kopplat till händelsen eller något annat som har avvikit i området ombeds man kontakta polisen på 114 14 eller prata med de poliser som befinner sig på platsen. Det går också att mejla polisen på:
po-sthlm-city.utredningssektion2@polisen.se 

Text: Andreas Lindberg
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *