Partierna lånar valaffischer av varann

Till vänster Moderaternas bild, där bakgrunden är hämtad från Vänsterpartiets valaffisch.
Stad & Politik28 juli 2022 kl 05.324

I ett facebook-inlägg från Daniel Källenfors (M) varnar han för att rösta på Centern. Anledningen är att det är samma sak som att rösta på Vänsterpartiet, eftersom båda lär stödja en socialdemokratisk regering efter valet.

I bakgrunden finns en stiliserad bild av höghus på Lidingö. Bilden har Moderaterna lånat från en av Vänsterpartiets valaffischer, som även gått som annons här på Lidingö Nyheter.

Vänsterpartiets Jonas Lundgren (V), gruppledare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige betraktar tilltaget mer som en stöld, än ett lån:
– Vi har snygga valaffischer som sticker ut. Det är kul att Moderaterna noterat det. Hade de frågat snällt, hade de såklart kunnat få låna den. Det är lite kul att se hur ett parti som ofta anklagar Vänsterpartiet för att inte respektera äganderätten nu själva visar att de inte gör det, säger Jonas Lundgren.

Jonas Lundgren skriver även i en kommentar på facebook att Moderaterna hellre får låna Vänsterpartiets politik istället för affischer.

Även Patrik Buddgård ( C) kommenterar på facebook att debattnivån är väldigt låg och motsätter sig påståendet att Centern skulle samarbeta med V eller för den skull SD.

Länk till facebookinlägget (om det ligger kvar): Klicka här.

Kommentarer

  1. Läsvärt inlägg! Även intressant att följa Facebook—tråden med Cecilia Blombergs inlägg.

  2. Vad har ett ev. stöd till en socialdemokratisk regering med kommunalvalet att göra?

  3. Det största hotet mot Lidingös särart idag utgörs av Stockholms Handelskammare – inte av C

  4. Centern är i särklass det främsta alternativ till en misskött period i stadshuset. Att likna det med vänstern känns inte seriöst. Lite som att kalla Källenfors för Sverigedemokrat

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *