På agendan: luciakonserter i Lidingö Församling

Kultur9 december 2021 kl 03.46

Inför Lucia har Lidingö Församling satsat på en mängd olika luciakonserter för allmänheten att ta del av. Att sjunga i kör och gå luciatåg är en gammal tradition, men på grund av pandemin så kunde inte förra årets aktiviteter genomföras. Vi på redaktionen träffade barnen i gruppen Lidingö Kids Midi, som tillsammans med Lidingö Youth Choir uppträder nu på måndag.

Hela fyra stycken luciakonserter anordnas av Lidingö Församling i december. Två stycken konserter i Lidingö kyrka och två i Breviks kyrka. Konserterna genomförs av medborgare i olika åldrar och bjuder på allt från körsång till orgelspel.

Anna Birgersson, 51, är dirigent och erfaren kyrkomusiker och har jobbat inom församlingen sedan fem år tillbaka. Hon leder barnkören som laddat upp inför måndagens luciatåg. Hon leder även Lidingö Gospel, som har konsert nästa helg.

– Efter förra årets inställda konsert känns det extra kul att nu få göra vår luciakonsert. Körbarnen och ungdomarna är så sångglada och ser fram emot att få uppträda, så det blir en fin kväll i vår vackra kyrka, säger hon

Barnen i kören verkade minst sagt redo för show på måndag. Det fanns inga sura miner eller negativ stämning vid vårt besök, bara skratt och glädje.

Uttrycken: "Ska vi bli kända?" och "Det ska bli så roligt!" ekade i kyrkan när vi klev in över tröskeln till den nyöppnade kyrkan, som haft fönsterrenovering under en längre tid.

I Breviks kyrka var scenen utsmyckad med en modell av jesu födelse, som barnen fick studera efter deras sista repetition.

Det är fri entré på samtliga konserter. Platsreservation är inte tillgängligt för julunderhållningen i kyrkorna i år. Uppvisning av digitalt vaccinpass kan behövas vid besöken. Församlingens regler och restriktioner omprövas löpande och evenemang kan komma att påverkas. Håll koll på församlingens hemsida för mer info kring ditt besök.

Datum och tider för konserter:

Breviks kyrka

Söndag 12 december kl 16:00
Lidingö Capella - I Lucias ljus

Måndag 13 december kl 18:00
Lidingö Kids och LYC - Luciakonsert

Lördag 18 december kl 16:00
Lidingö Gospel - Julkonsert

Lidingö kyrka

Måndag 13 december kl 16:00
Piccolissimo och Piccolino - Luciakonsert

Måndag 13 december kl 19:00
Crescendo och Grandioso - Luciakonsert

Söndag 19 december kl 16:00 och 18:00
Lidingö Motettkör - Julkonsert

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *