Överraskande seger för Vikings!

Foto Matthew Tipple. Bild från tidigsre match.
Sport16 november 2023 kl 04.48

Härligt att se Lidingö Vikings vinna mot ett av topplagen i serien och det var inte tack vare tur som det blev 3-2 (0-1)(2-1)(1-0) skott: 31-33. 

Nej, Lidingö var väl så bra som Spånga och det var lite extra kul att Lidingö blev det första laget i serien som gjorde mål mot Spånga i power play.

Innan dagens match hade Spånga 0/36 det vill säga noll insläppta mål efter 36 power play. I det 38: spräcktes nollan, när Max Brodén (2) gjorde sitt första i power play efter 25:28. Max frispelades snyggt av Douglas Alex. Även en annan Axel - mål-Backman fick ass!

I en jämn första period hade Spånga tagit ledningen med 1-0 (17:37) efter ett av få misstag i mittzon av forwards som ställde en ensam back. Lidingös kvittering, som ovan nämnts i power play. 44 sek efter 1-1 blev det 2-1. Nyckel var en underbar passning av Gustav Dahlstedt som helt frispelade Elis Swartling (1) (26:12).

Tycker att domaren gjorde en bra insats, men min klara uppfattning var att den icing som ledde fram till 2-2 var en felbedömning (av linjeman). En spångaspelare hade utan att anstränga sig nämnvärt kunnat ta pucken innan den passerade den förlängda mållinjen. Nu blev det nersläpp i anfallszon för Spånga. Klockren tekningsvinst och ett skott som Axel Backman inte såg (?) betydde 2-2 (36:34). Så skönt att detta inte blev matchavgörande.                                                                                         

Det blev istället Joakim Lundh som blev segerskytten! Eller kanske rättare tack vare en kalasfrispelning av Elis Swartling! Jocke(2) hade bara att sätta fram klubban och så hade Spånga släppt in två mål i P.K. ......(ass också till Douglas Alex).  

En utvisning 48:02 gav Spånga möjlighet till kvittering, men fint försvarsspel och storspel av Axel Backman gav inte Spånga så många chanser.

För andra matchen i rad så spelar Lidingö som ett lag, och håller ihop laget på ett fint sätt. Loke Beckmans återkomst betyder mycket, Viktor Fälths återvunna form. Att Gustav Dahlstedt vant sig vid sin mask. Att Kalle Kinch är skadefri. Linus Brofäldt kommer in och är så stabil, vilket också gäller Arvis Blom från J-18 laget. Johan Jules Viberg, Douglas Alex och Marco Sandelgård lever på sin fina skridskoåkning. Max Brodén kliver inte undan i en enda närkamp, och dräller aldrig med pucken. Elis Swartlings slit imponerade. Joakim Lundh är kloka gubben. Ross Jaldung tillhör spelare som är jobbiga för motståndaren. Erik Friberg börjar komma igång efter sin skada och Adnan Mlivic ger 100 % i varje byte. Där förklaringar till att spelet stämmer bättre.        
(Carl Johansson spelade för lite för att bedömas).  
(Hoppas jag inte glömt någon.)

Sträck på er grabbar! Spånga hade 9 raka matcher utan förlust!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *