Överraskande seger för Lidingö i hockeypremiären!

Foto: Jonas von Hofsten från en tidigare match.
Sport25 september 2021 kl 16.391

Det är långt ifrån säkert att man vinner en ishockeymatch om man har ett bastant spelövertag och håller motståndarna från att skjuta ett enda skott på mål under en hel period!

Men det hände när Lidingö besegrade Järfälla med 2-1 (2-0)(0-1)(0-0) Skott: 12-45! Den skottstatistiken ifrågasätter jag en smula. Jag hade 11-35!

I första perioden noterade jag två skott på Lidingö – båda gick i mål (officiellt var det 4 skott). I sista noterade sekretariatet två lidingöskott (jag hade 0).

Om någon i laget minns att ni hade något skott i sista – så anmäl gärna det. Hur kunde då Vikingarna vinna? Jo, ishockey handlar ju också om att försvara sig och ha en målvakt i toppklass.

Gustaf Ericson är en målvakt i en klass för sig! Vilken otrolig match han gjorde!

När jag bevittnade matchen så kom jag att tänka på när Sverige mötte Sovjet, när ryssarna var som bäst. Då såg det ut ungefär så här. Ibland vann Sverige. Disciplin i egen zon och en målvakt som storspelar.

Sveriges landslagshistoria är ju i mångt och mycket målvakter – allt från Thord Flodqvist i Moskva till Henrik Lundqvist.

Lidingö fick en fin start när Viktor Hansson styrde in 1-0 (2:57) i Power Play. Kalle Kinch och Marcus von Sydow stod för förspelet.

2-0 (13:07) visar hur smart spelare Gustav Dahlstedt är. Han lurade till sig pucken bakom motståndarmålet, när han bröt en passning. Tog pucken till mål – lurade målvakten – och petade in trissan!

I andra perioden kom reduceringen 1-2 (35:56) på ett misstag, när pucken skulle spelas ur egen zon, som gav gratisläge, och då var till och med Gustaf chanslös.

Annars var andra perioden Lidingös offensivt bästa period. Nio skott på mål, och några riktigt bra chanser för bland annat V Hansson och Gurra Dahlstedt.

Noterbart är att Lidingö hade 7 raka utvisningar det vill säga 14 minuter med en man mindre, men höll ändå rent framför sitt eget mål.

Kan inte påstå att utvisningarna var felaktiga, men nog borde/kunde domaren varit lika skarpsynt när det gällde Järfällas spelare.

Denna seger visar flera saker: Det finns fin fighting spirit i laget! Spel i P.K. utmärkt. Lidingö kunde hålla Järfälla utanför mittdelen av zonen. I hörnen gör man inga mål! Coaching med fin känsla.

Vinner laget en sådan här match har alla spelare gjort sitt jobb, men vill ärna ge extra beröm till Gustav Dahlstedt, Viktor Hansson, Kalle Kinch, Shibby Lundh och Henrik Grönlund.

Han i målet står över allt beröm!!!!

På tisdag spelas nästa omgång, men eftersom det är nio lag i gruppen står ett lag över varje, och kommande tisdag är det Lidingö som vilar.

Tisdagen den 1 oktober blir det hemmapremiär mot Spånga kl 19.

Kommentarer

  1. Roligt att ”massmedia” ibland även rapporterar om idrottslivet på ön. Det har vi verkligen varit svältfödda med. Nu ser vi även fram mot rapporter från bl fotboll och handboll.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *