Oskar satte magiskt målrekord!

Oskar Nilsson gjorde 20 mål i matchen mot Visby Gute. Därför publicerar vi bara bilder på Oskar i denna artikel. Övriga spelare får ursäkta... Foto: Matthew Tipple
Sport3 november 2022 kl 03.21

Det blev en målrik tillställning när LSK:s herrar besegrade Visby IF Gute med hela 46-13. Det mest anmärkningsvärda var dock Oskar Nilsson som själv svarade för 20 mål! Frågan är om det inte också kan vara målrekord för en spelare i LSK. Det tillhör garanterat toppnoteringarna.  -Det kändes otroligt roligt ! En bra dag på jobbet och det kändes extra skönt när serien är så jämn och målskillnaden kan bli viktig säger Oskar. Det var en sån dag där allt bara gick in oavsett hur jag bar mig åt. Tror jag hann med 14-15 olika sorters avslut. Efter matchen kom Visby Gutes målvakt fram och sa ”du var mig allt en lurig jävel” avslutar Oskar.

LSK kopplade snabbt greppet i första halvlek och ledde efter 12 minuter med 9-3. Visby kämpade dock och kom ikapp till 7-9. När Ted Wettebrandt sedan satte 22-9 precis innan domarna blåste för halvtid så var matchen i praktiken redan körd. Andra halvlek blev sedan en defilering och det handlade mest om hur stora siffrorna skulle bli. Rickard Trollsås fick förtroendet i målet och kom upp i 13 räddningar vilket innebar imponerande 52 i räddningsprocent. Kul att se Matheus Karlqvist och Pontus Månsson, båda födda 2005, som A-lagsdebuterade på ett härligt sätt och inte visade några som hest premiärnerver.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 20, Martin Alm 5, Ted Wettebrandt 5, Jonathan Jakobsson 4, Matheus Karlkvist 4, Pontus Månsson 3, David Rimbe 3, Atle Gullander 1, William Starå 1

Matchens lirare i LSK: Oskar Nilsson

Visby Gute hade på 80-talet stora framgångar och spelade några säsonger i Allsvenskan som då var högsta serien. Även om laget just nu parkerar på sista plats i Division 2 Östra Södra så är det kul att se laget vara med på den här serienivån.

Nästa hemmamatch är i Gångsätrahallen 8 november kl 20.00 mot Tumba HK.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *