Oskar är en stolt lagkapten

Foto: Matthew Tipple
Sport5 februari 2022 kl 04.11

Lidingö SK handboll fick våren 2021 en möjlighet att få en friplats i Division 2 Östra herrar. Man tackade ja till erbjudandet och laget har gjort succé i den högre serien. Man ligger på den övre halvan av tabellen och har tagit poäng mot flera av topplagen.

Oskar Nilsson är lagkapten och har varit en starkt bidragande orsak till framgången och verkligen visat vägen då han öst in mål under hösten och har i skrivande stund ett snitt på 7 mål/match. 

Vad säger du om lagets resultat så här långt?

– I och med att vi fick en plats i en högre serie inför säsongen så har inte förväntningarna utifrån varit så höga. Jag är stolt över hur laget presterat under hösten och jag är övertygad om att vi kommer prestera ännu bättre nu under våren. Vi är ett ungt lag med stora utvecklingsmöjligheter så det blir spännande att följa hur säsongen utvecklar sig.

Hur ser du på din egen insats?

– Tidigare säsonger har jag kunnat titta på statistik och antal mål för att mäta hur bra jag har spelat men sedan jag kom tillbaka till LSK har jag fått en helt ny roll. Med tanke på hur laget har presterat samt hur vi spelare utvecklats så är jag relativt nöjd, jag säger relativt med tanke på att jag vet att vi kan ta ytterligare några steg i utveckling innan säsongen är över.

Hur mycket tid lägger du på träning?

– Nu för tiden blir det träning 4 dagar i veckan med både handboll och fys de dagarna. Kör en hel del hos vår samarbetspartner Nordic Wellness. Under gymnasietiden var det dock mycket mer träning då jag gick på ett handbollsgymnasium samt tränade med både junior och seniorlaget i LSK. Jag har däremot tränat från ung ålder då min far är en gammal tyngdlyftare som deltagit i OS, VM och EM. I dagsläget jobbar han som träningsrådgivare på SOK och är även fysansvarig i både svenska herr- och damlandslaget i handboll. Så träningen har alltid funnits med i mitt liv.

Foto: Matthew Tipple

Vad gör du när du inte tränar eller spelar handboll?

– När jag inte tränar eller spelar handboll så pluggar jag på Gymnastik och Idrottshögskolan där jag läser programmet Sportmanagement. Utöver det umgås jag mycket med vänner där en hel del kommer ifrån herrlaget.

Har du några förebilder inom handbollen?

– Under min uppväxt har jag alltid varit imponerad över ryska v6 Timur Dibirovs fantastiska teknik och kreativitet, även franska Luc Abalo har varit en favorit på grund utav hans enorma spänst och snabbhet. Sen kan man inte annat än att förundras över det lugn och den kyla Hampus Wanne visar upp.

Vad tycker du är bäst med handbollen?

– Handboll är en sport där man får mycket av allt man kan önska sig i en sport. Handbollen täcker den snabba och eleganta delen, den fysiskt utmanande och kraftfulla delen och även den taktiska och kreativa delen. Handboll är även vad man kan kalla en gentlemannasport, där man först får stå och brottas och tampas tills motståndaren ligger på golvet, följt utav att man hjälper honom upp och kollar så allt gått bra. 

Vad tror du om kommande matcher och avslutningen av serien?

– Jag tror att våren kommer bli väldigt rolig för oss, vi är som sagt ett väldigt ungt lag och vi utvecklas ständigt. På hemmaplan är vi (mycket tack vare det fantastiska stödet från publiken) obesegrade och om vi lyckas prestera lika bra på bortaplan så tror, hoppas och siktar jag på att vi kan ta en kvalplats.

Christer Thelin

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *