Ordningsstörningar på Näset

Lidingö5 maj 2020 kl 06.041

Sedan afghanska konsulatet öppnade på Näset har det förekommit ordningsstörningar kring torget. På kommunfullmäktige i förra veckan redovisade kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors vilka åtgärder som gjorts för att förhindra ordningsstörningar.

Bild på exteriör Näset

På kommunfullmäktige i måndags ställdes en fråga om vilka åtgärder som vidtagits av staden för att minska ordningsstörningarna på Näset. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) angav i sitt svar att man under en längre tid arbetat mot dessa störningar i nära samarbete med polisen. Exempel på åtgärder är bland annat ökad närvaro av väktare i området, ökad närvaro av parkeringsvakter och återkommande informationsutbyte med polis, räddningstjänst och bevakningsföretaget.

– Lidingömajoriteten kommer fortsatt bevaka frågan för att ytterligare åtgärder ska vidtas vid behov. Det är inte heller lämpligt att placera ett konsulat mitt i ett bostadsområde och det är önskvärt att konsulatet flyttar till en mer lämplig plats, säger Daniel Källenfors.

Kommentarer

  1. Varför lägger kommunen ut dimridåer med polis, väktare och parkeringsvakter, räddningstjänst och bevakningsföretag ? Varför åtgärdar man inte huvudproblemet som blivit uppenbart genom flera trådar här på Lidingö Nyheter. Det är fastighetsägaren som är huvudproblemet. Varför skyddar man hans namn vilket innebär att omfattningen av de problem han är inblandade i mörkas för Lidingöborna !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *