Orangeriet – en mötesplats som inspirerar

Kajsa Willén driver Lidingö Orangerie.
Lidingö17 december 2021 kl 04.54

Orangeriet Lidingö finns i Vasaborgen, i en härlig hörnlokal med anor. Kajsa Willén som driver butiken är i grunden utbildad barnmorska och har alltid tyckt om vackra saker. Vid sidan av sitt ordinarie arbete har Kajsa haft ett intresse för att köpa speciella heminredningsdetaljer, gärna med trädgårds- och blommotiv. Hon har också hjälpt vänner med tips och heminredningsråd. "Jag vill gärna inspirera andra", säger Kajsa.

Kajsa har under en längre tid funderat på att ta en paus från sitt arbete som barnmorska för att arbeta med det hon allt mer brinner för och när lokalen i Vasaborgen blev ledig kände hon att det var dags.

– Jag fick överta lokalen för ungefär ett år sedan och har successivt utvecklat den. Min butik ska kännas som en mysig mötesplats, med en härlig atmosfär och med många vackra saker. Varje dag arbetar jag med att skapa den rätta stämningen och det ska gärna vara lite franskinspirerat, tillägger Kajsa.

– Idag finns här en mängd föremål med gammal stil, lite retro och med en varierad prisnivå. Till exempel har vi emaljmuggar, zinkhinkar, keramik från Mikaela Willers, tvålar från Panier Des Sens, Jennie Moreaus krukor, filtar och olika trädgårdssaker. Här finns också vackra anteckningsböcker och kort med tema blommor och trädgård. Vaser och ljuslyktor från Dutz är också mycket populära. Örhängen från Smyckesfabriken Stockholm-by Maria har blivit hett efterfrågade liksom den goda marmeladen från Marmeladeriet.

– Hos mig kan man hitta den unika personliga presenten, allt från det lilla ljuset till den lite dyrare vasen och jag älskar att göra personliga och vackra presentpaket, säger Kajsa.

– Blommor i alla former är min stora passion och jag binder vackra specialbuketter efter säsong. Som kund får man beställa dessa före torsdag morgon då jag åker till Årstahallarna och handlar blommor och på torsdag kväll sätter jag samman alla buketter. Just nu kring jul är det oftast amaryllis i mina buketter och jag köper alltid blommor av bästa kvalitet, säger Kajsa. Jag erbjuder också blomsterprenumerationer – d.v.s. varje fredag levereras en blomsterbukett hem eller hämtas i butiken.

I Vasaborgen finns det flera som håller på med inredning i någon form. Förutom Orangeriet Lidingö, finns Ocra och Garbo som ligger runt hörnet – butikerna kompletterar och hjälper varandra.

– De som bor i området kommer till min butik och idag har vi många stamkunder. Nu börjar även andra Lidingöbor hitta hit, och det är roligt. Än så länge är det bara jag i företaget, men familj och vänner hjälper till med olika delar, exempelvis marknadsföring och utkörning och buketter. Då det ofta är mycket att göra funderar jag på att ta in någon person, några timmar då och då, så att jag får mer tid över att göra härliga blombuketter och utveckla butikskonceptet, avslutar Kajsa.

Orangeriet Lidingö
Plats: Stockholmsvägen 60 - Vasaborgen
Ägare: Kajsa Willén
Startades: Butiken startades 2021
Öppettider: fredagar kl 12.00-18.00 och lördagar kl 11.00-16.00 samt utökade öppettider i samband med jul och andra högtider. Vi finns på Instagram där aktuella öppettider och erbjudanden löpande uppdateras.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *