Önskemål om moské på Lidingö

Mahmood-moskén i Malmö ingår i samma församling. Foto: Wikimedia.
Lidingö4 februari 2020 kl 06.0134
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

   1. Lidingö befolkning måste frågas först och inte tänka på religionsfrihet som säkert många inte fatta det…

  1. Lidingöborna borde få rösta om de vill ha en moské här på ön. Politiker kan inte bara köra över vad befolkningen tycker i en så viktig fråga. En kyrka i Iran vore det tänkbart? Vi är ju otrogna och ingenting att ha enligt koranen! Varför inte bo där Allah härskar?

   1. Det är klart de inte borde kunna rösta om det (frånta en minoritet sin religionsfrihet genom majoritetsförtryck).

    Eftersom en moské påverkar muslimer positivt och övriga inte alls, är det självklart att bygga så många moskéer det finns behov av.

    1. Hur tänker du nu? Att genom majoritetsröstning frånta en minoritet sin religionsfrihet?!!
     De får förstås utöva sin religion hur mycket de vill och var de vill men självklart inte att genom ta majoritetens mark i besittning.
     Övriga påverkas i högsta grad…speciellt inom höravstånd.

   2. En moské på Lidingö är en viktig fråga, ja. För öns muslimer. Samt i religionsfrihetens namn. För människor i övrigt gör det som bekant ingen skillnad.

    1. Du är riktigt envis. För människor utan muslimsk tro gör det som bekant stor skillnad. Menar du att kommande böneutrop är något majoriteten bör njuta av?

 1. Klas Boman Vesslevägen 10 L-ö :
  Förutom att hålla med Claes Olsson anser jag med eftertryck
  att staden skyndsamt ska markera sitt oeftergivliga nej. Religionsfrihet
  javisst men bygga tempel, moskeer och andra religiösa byggnadsverk
  för att utöva religionsfriheten. NEJ !

  1. Håller helt med er som vill förbjuda en moské här på Lidingö. Nu får det vara nog med den muslimska utbredningen i Sverige. Moskén i Gävle har vi hört är grovgrund för radikala islamister
   som vill införa sharialagar i Sverige. Flickor ska sitta längst bak i bussar ha egen ingång i moskén. Religionsfrihet i all ära men nej nej till flera moskér.

 2. Nej ingen moske på Lidingö, det finns ca 50 st muslimska länder i världen, flytta till något av dessa istället den som vill leva i den gemenskapen.

   1. Med religionsfrihet menas att man har rätt att utöva sin religion….inte störa majoriteten med den samma!

    1. Islam stör aldrig någon annan utan helt tvärtom. Befolkningen i Lidingö stad kommer att få mer respekt och hänsyn från muslimer som uppskattar er hjälp med att kunna bygga en moské i staden. Mångfald i staden skapar bra tillfälle för ett integrerat samhälle.

   2. Kan också vara på sin plats ifrågasätta om islam är som religioner i övrigt. I vissa avseenden mer att likna vid en ideologi.

 3. Neeeeej ! Nu får det räcka . Ingen Moske .. vad är detta ????? Bygg lite fler lägenheter . Sluta stödja dessa Kvinnoförtryckare mm mm .. Nu får det vara bra med detta Duttande …. Pinsamt ..

  1. Tove palm! Jag förstår att du är okunnig att du säger ”kvinnoförtryckare”. Du har absoult ingen anning om att i koranen som alla muslimer följer, så är en hel kapitel i koranen nämnd efter kvinnor. Om du läser kroanen och kanske ta reda på lite mer info då kommer du att inse att islam respekterar kvinnor mer än kristendomen. du kan läsa både biblen och koranen och jamföra vad båda böckerna säger om kvinnor. Jag som muslim respekterar din åsikt om att bygga en moske på ön. HATA inte på oss muslimer om du har absoult inte någon anning om hur vår religion fungerar. Såklart finns det muslimer som är kvinnofötryckare och extrema men det finns jo i alla religioner. Jag respekterar din åsikt om Islam men jag tycker inte att det är så vänligt att kalla över 1,8 miljarder muslimer för kvinnoförtryckare om du inte är kunnig. Jag vet inte vilken tro du följer men om vill sprida den tro då kommer det inte att funka genom att hata på andras tro.

 4. De som vill utöva sin religion kan göra det privat. Jag vill inte se tempel och gudsdyrkan i min vardag.

 5. Om inte Johan Ekdahl vill se tempel och gudsdyrkan i sin vardag föreslår jag att han yrkar på att Lidingö kyrka ska rivas.

  1. Sicken jättebra jämförelse i vårt sekulära land! Funkar det också att söka bygglov för tempel åt djävulsdyrkare?

 6. Den politiker som underlättar att någonting sådant byggs på Lidingö, kommer garanterat att begå politiskt självmord på ön.

 7. Jag vill absolut inte ha en moské på Lidingö.
  Sverige är av tradition ett kristet land.
  Moskéer i landet predikar att kvinnan inte får neka sin make sex när han vill dessutom får kvinnan inte lämna hemmet utan hans tillstånd.
  Är det detta Sverige vi vill uppmuntra med ett moskébygge?
  Efter all kamp för kvinnors rösträtt, jämlikhet, sexuell frigörelse mm mm så ska vi tillåta ett parallellsamhälle där ett patriarkat bestämmer att kvinnan ska vara hemma och föda barn…jag känner mig förnedrad varje gång jag ser en beslöjad kvinna eftersom jag misstänker att hon är kuvad, underdånig och ”omyndig” enligt muslimska seder…
  Tänk er: moralpoliser, kvinnoförtryck, tvångsäktenskap, könsstympning mm mm

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *