Onödigt jämnt vid nyttig seger mot IFK Tumba

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport19 januari 2023 kl 04.39

Det blev onödigt jämnt i den tredje perioden när Lidingö vann mot IFK Tumba med 4-2 (2-0)(1-0)(1-2) skott: 37-24.

När 3-0 blev 3-2 med drygt tre minuter kvar att spela blev det nerv i en match som hemmalaget hade kontroll på i 43 minuter. Lite schabbel vid 1-3 (43:50) och en styrning till 2-3 (56:17) satte spänning i slutskedet. Vid båda Tumbas mål kunde pucken slagits ur zon i god tid.

Matchen fick en bra start för Lidingö tack vare ett snyggt mål av Joakim Lundh (3) redan i första minuten (0:56). Elis Swartling och Loke Beckman assisterade bra. Men läckrast var ”Shibbys” backhandskott i krysset!

Att få ett mål också i sista spelminuten av en period är också moralhöjande. 19:09 svarade Ludvig Steenberg för en elegant framspelning. Bakom mållinjen fram till Adnan Mlivic (3) som direktsköt pucken i mål. Även vid 3-0 låg Lidingös nye spelare – Ludvig Steenberg – bakom. Denna gång med perfekt crosspassning till Loke Beckman (5) som i power point sköt pucken mellan benen på Tumbas målvakt (32:04).

När bortalaget sedan tog ut målvakten i slutskedet så utnyttjade Ross Jaldung (6) det genom att sätta 4-2 (19:49). Statistik från SHL berättar att det lag som tar ut målvakten gör mål i 10% och släpper in ungefär 40%.

Många var bra i Lidingö, men det går inte att komma ifrån att Ludvig Steenberg (tränar J-18) var bäst på isen. Bästa kedjan var Beckman-Lundh-Swartling. En stor ros till Jonatan Wilund, inte bara för hans spel, utan också för att han tar resan från Uppsala, för att hjälpa till när så många backar saknas. Henrik Grönlund gjorde också en bra insats. Är alltid imponerad av paret Eddie Lee/Adnan Mlivic som alltid ger 100%. Når inte alltid framgång, men ger sig aldrig!

Ni som läser detta vet att jag tjatar om tekningar. I denna match var den detaljen kanske matchavgörande. Lidingö fick grepp om spelet på ett helt annat sätt när laget får kontroll på pucken. I denna match var tekningarna smått fenomenala 40/12! Visst kan jag missat några – åt båda håll – men 40/12!!!

Enligt min statistik var Ludde Steenberg (13/3) och Viktor Fälth (20/4) bäst.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *