”Onödig” förlust mot Hammarby

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport8 januari 2022 kl 10.56

Det blev en knapp förlust mot Hammarby, och den kändes lite onödig. 2-3 (0-1)(2-1)(0-1) skott: 27-31 (Jag hade 31-27!). Spelmässigt var matchen jämn, och som så ofta avgjordes det på ett eller annat misstag.

0-1 (7:53) efter en klockren förlust vid tekning i Lidingös zon. 0-2 (31:20) i Powerplay efter en tveksam utvisning och Hammarbys segermål 2-3 (42:09) tillkom när det fanns möjlighet att slå pucken ur egen zon.

Lidingö, som saknade några av sina nyckelspelare, gjorde som helhet en godkänd insats även om det på sina håll syntes att matchuppehållet gjorde att tekniken i de avgörande ögonblicken saknades.

Ö-laget kom tillbaka bra efter underläget och reduceringen till 1-2 (33:39) tillkom efter en bra tekning i anfallszon av Fredde Klasenius, och Wilunds passning  till Marcus von Sydow, som sköt och på returen var Max Brodén(3) påpassligt framme och slog pucken i mål.

2-2 (37:42) var ett bra skott från Theodor Liss Karlsson som satt högt bakom målvakten. Ass till Ante Näslund och Victor Fälht.

Det fanns också en del bra tillfällen att kvittera Hammarbys ledning, men en bra målvaktsinsats och lite tur gjorde att den lilla trissan inte ville in i mål. Vad som verkligen gladde var att Victor Fälht gjorde come back, och i honom har Lidingö en bra förstärkning. Axel Backman fortsätter att vara stabil i målet och backsidan är överlag trygg.

Fredrik Klasenius (17/5 i tekningar!!!) ledde laget med uppoffrande spel. Kalle Versteegh var riktigt på hugget, men fick matchstraff efter att försvarat sig i ett mindre slagsmål. Theodor Liss Karlsson tillhör också dem som alltid ger 100% i matcher och i varje byte. Max Brodén kommer också mer och mer i matcherna.

Klart att det märks att vi har en kvintett dugliga spelare borta i denna match (Oscar von Sydow, Kalle Kinch, Jesper Lundh, Gustaf Ericson och Erik Friberg). Förhoppningsvis är alla snart tillbaka.

Redan imorgon (söndag) finns chans till poäng när Sudret gästar Childhoodhallen med nersläpp kl 17:00

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *