Onödig förlust för Vikings

Sport6 november 2023 kl 03.09

Det kändes som det blev en "onödig" förlust mot Viggbyholm 2-5 (0-0)(1-3)(1-2) skott 40-33 (jag hade 42-28 – någon av oss räknade fel). Matchavgörande kom i andra perioden när Lidingö just gjort en fint mål till 1-2 (32:35). Viktor Fälth (4) styrde in ett skott från Kalle Kinch efter fint förarbete av Max Brodén. Då kontrade Viggan in 3-1 (33:26) efter att Lidingö (onödigt) tappat pucken i anfallszon!

En domare sa en gång till mig att det viktigaste för att vara en bra domare är att man ser bra men hör dåligt! Tyvärr så hörde kvällens domare fel, när han gav Marco Sandelgård 2 minuter för att sagt något efter signalen av andra perioden. Marco hävdar att han absolut inte gjorde det. Nu utnyttjade inte Viggbyholm detta utan Lidingö gjorde istället 2-3 (40:54) när Ross Jaldung (1) lirkade in pucken (ass Johan Jules Viberg och Kalle Kinch)

Lidingö tog över initiativet men någon kvittering blev det inte trots ett antal bra möjligheter. Istället gjorde Viggbyholm 4-2 (58:01) och sedermera 5-2 (59:37). Det sista i tom målbur.

Kan inte påstå att Viggbyholm vann orättvist, men dock hade det inte varit det heller om Lidingö vunnit matchen. Men tyvärr är det inte så bra att bara göra två mål på mer än 40 skott. 

Många gjorde bra insatser. Kalle Kinch strålande. Viktor Fälth närmar sig storformen. Elis Swartling inledde så där, men växte in i matchen. Loke Beckman kommer med ett par matcher till i benen att tillföra massor. Anton Puskas är stabil och bättre denna säsong än tidigare.

På tisdag är det Tierp hemma och nya tag.

Text: Lasse Kinch
Foto: Matthew Tipple (från en tidigare match)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *