Om återvändande IS-resenärer

Debatt30 april 2019 kl 17.19

Jonas Lundgren V ställde en enkel fråga till Birgitta Sköld på kommunfullmäktige den 29 april, angående hur staden agerar vid eventuella återvändare till Lidingö från Islamiska Staten.

Det lustiga var hur han formulerade sig. Döm om min förvåning när han säger "förutom IS-krigare kan det komma kvinnor och barn från IS". Barnen är ju en sak, åtminstone om de är små, men kvinnorna? De har väl också fattat ett eget beslut? Eller betraktar Vänstern kvinnor som våp som bara följer med männen utan egen förmåga att tänka? Mycket märkligt uttalande.

Jag trodde Vänstern var för jämlikhet. Visserligen har ju flera av IS-männen sagt att de "bara körde ambulans etc" liksom kvinnorna att de "bara lagade mat eller skötte barn och sjuka". Men, det är samma beslut som har fattats av både kvinnorna och männen, nämligen att göra en insats för Islamiska staten, så självklart ska dessa kvinnor också ta konsekvenserna i form av lagföring och inspärrning. De är i lika hög grad terrorister som männen.

Är man så vuxen att man åker på eget bevåg, är man också vuxen nog att ta sitt straff. Annars får vi höja myndighetsåldern. Eventuella barn till dessa ska inte få bo eller ha kontakt med sina föräldrar, utan placeras vid eventuell ankomst till Sverige i fosterhem som kan påverka dem till att tänka i andra banor än islamisternas.

Iréne Borgenvik
Gruppledare för SD Lidingö i kommunfullmäktige

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *