oaVGJORT MOT SPAIF, OM INTE …

Sport20 januari 2019 kl 12.26

 IDROTT  20 januari 2019 kl 12.26
Lidingö gjorde en bra första period mot Södertälje Pojkarnas AIF, och en hygglig tredje, så långt oavgjort, men tyvärr räknas alla tre perioderna i ishockey och slutresultatet 4-12 (2-0)(1-9)(1-3) skott: 22-41(jag räknade 33 skott på Lidingö) går inte att snacka bort.

SPAIF hade klara problem i första perioden och saknade den fart som de senare visade. Lidingö kunde ta ledningen i spel 4 mot 5 (2:45) då Victor Fälth bröt en passning mellan SPAIF:s backar och sprintade mot mål och sköt - på returen gjorde Henrik Blomqvist(4) 1-0.

Det blev också 2-0 (12:06) men denna gång när Lidingö hade powerplay.
Henrik Grönlund (5) gjorde en av sina patenterade solokörningar och lyfte in pucken elegant. Noterbart är att mål-Gustaf Ericson fick ass på målet.

Hela den första perioden höll Lidingö upp spelet väl – även om SPAIF hade större puckinnehav. Tyvärr så spelades det också en andra period där inledningen blev minst sagt olycklig. 1-2 efter bara 48 sekunder där pucken gick via egen spelare i mål.

På något sätt så förlamades Vikingarna av detta och SPAIF kunde med fint passningsspel och högre tempo fullständigt spela ut. Efter 9 minuter av perioden hade SPAIF gjort 6 mål! Det blev ytterligare 3 innan pausvilan.
Lidingö hann med att göra ett också efter ett fint anfall där Victor Fälth (1) var sist på pucken efter ass av Gustav Dahlstedt och Fredrik Klasenius.

Tredje blev jämnare lite beroende på att SPAIF slog av på takten, men ”pylonerna” i Lidingö hade också börjat röra på sig igen. 4-9 (44:00) var samma kedja inblandad igen, men nu med Gustav Dahlstedt (16) som avslutare. SPAIF avslutade fyrverkeriet med tre avslutningsmål till 4-12!
 
Finns ingen anledning till spelarkritik, men låt mig konstatera att det var kul att se J18-killarna Fälth och Loke Beckman som båda visade att de är mer än väl värda att spela A-lagshockey. Fälth gjorde ju dessutom tre poäng (1+2)!
 
Kämpa på pojkar säsongen är inte slut ännu!
Klokheten har vi från våra erfarenheter. Erfarenheten får vi från våra dumheter!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *