Nytt bevakningsbolag och nytt trygghetsnummer

Bytet av bevakningsbolag innebär ett nytt inslag i gatubilden med bevakningspersonal i andra uniformer och andra bilar. I övrigt är utbudet av tjänster detsamma. Foto Charlotte Ternström
Lidingö2 oktober 2020 kl 07.43

Från den 1 oktober är det Avarn Security som är stadens bevakningsbolag. Uppdraget innefattar stationär bevakning, tillsyns- och larmcentraltjänster samt parkeringsövervakning. Staden har också infört ett nytt trygghets-nummer.

Tidigare var det Securitas som var stadens upphandlade bevakningsbolag. Efter den 1 oktober är heter det nya bevakningsbolaget Avarn Security.

– Vi ser fram mot att arbeta tillsammans med Avarn Security i vårt arbete för en trygg och säker ö. Bolaget har presenterat ett genomarbetat och gediget koncept för att möta de uppgifter och utmaningar finns i det trygghetsskapande och säkerhetsbevarande arbetet, säger Kristian Adolfsson, sakkunnig i säkerhet i Lidingö stad.

Ett nytt trygghetsnummer lanseras nu också. Hit kan du ringa om du ser eller upplever något som upplevs otryggt och sker kvälls- och nattetid på Lidingös allmänna ytor. Numret är 08-731 34 42 och går till stadens bevakningsbolag. Där görs en första bedömning innan ärendet förs vidare. Vid pågående brott eller akuta händelser – ring 112.

– Trygghetsnumret som testades under sommaren har uppskattats mycket av Lidingöborna och nu permanentar vi det i och med det nya avtalet. Det blir ännu ett led i arbetet att skapa ett ännu tryggare Lidingö, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *