Nya tränare i LSK

Foto: Johan Högberg
Sport13 maj 2022 kl 03.19

Lidingö SK Handbolls båda seniorlag får nya tränare till den kommande säsongen. Herrlaget kommer att tränas av Anders Boqvist med assistans av Christoffer Simm och damlagets tränare blir Kaj Serneholt.

Herrlaget gjorde som nykomlingar i Division 2 en mycket stark säsong och aspirerade länge på en uppflyttningsplats till Division 1 men hamnade till slut på en 5:e plats med 21 poäng.

– Jag har haft förmånen att få vara ansvarig för vårt damlag i fyra säsonger. Fyra lärorika säsonger som jag tar med mig en massa kunskap ifrån. Men alla sagor har ett slut och så även denna. Vill därför passa på att tacka dom jag jobbat med i ledarstaben men framförallt alla spelare som man fått lära känna. 

När det stod klart att jag skulle lämna vårt damlag så kom förfrågan upp om jag ville bli ansvarig för herrlaget. Efter att ha pratat med ledarteamet runt laget så var det beslutet inte speciellt svårt. Nu ser jag fram emot att träffa alla spelare även om jag har ganska bra koll på dom flesta avslutar Anders.

Damlaget spelar kommande säsong i Division 2 efter att som nykomlingar i Division 1 ha hamnat på 10:e plats med 11 poäng vilket innebar nedflyttning. Man avslutade säsongen med två mycket starka insatser mot Tumba i ATG Svenska Cupen.

Laget ska tränas av Kaj Serneholt som återvänder hem till ön som tränare efter att ha varit verksam i flera klubbar i Stockholmstrakten.

– Jag är glad över att vara tillbaka i min moderklubb och det känns grymt roligt att ha fått ”kommit hem”. Jag tycker att det ska bli spännande och intressant att få jobba med och utveckla den här gruppen ytterligare. Nu ser jag fram emot att snabbt få komma igång och påbörja en ny spännande säsong, säger Kaj.

De båda tränarna presenterades i samband med en ledarträff i LSK-hallen med drygt 40 tränare och ledare. Vid träffen summerades den gångna säsongen och riktlinjer drogs upp för den kommande. De närvarande kunde konstatera att man har en stark ledarkader med många ambitiösa och kompetenta ledare och att klubben har en bra och välorganiserad verksamhet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *