Nya trafikregler vid Bredablicks- parken och Grönstavägen

Lidingö25 juni 2021 kl 04.38

Bredablicksvägens lokalgata vid lekplatsen blir gång- och cykelbana. På Grönstavägens parkering införs kortare p-tider för att minska långtidsparkeringen.

Lekparken vid Bredablicksvägen har nyligen rustats upp och lockar fler besökare. En enkelriktad lokalgata går precis vid lekplatsen. För att öka trafiksäkerheten och trivseln bygger vi om lokalgatan till en separerad gång- och cykelbana. Tillgängligheten för bilister påverkas inte, det går fortfarande att komma till och från bostadsområdet med bil via Bredablicksvägen.

I dag är det tillåtet att parkera på parkeringsplatsen vid Grönstavägen/ Vikbyvägen sju dygn i sträck. Det har lett till att parkeringen används som långtidsparkering och även för att dumpa fordon. För att skapa fler tillgängliga platser införs parkering i maximalt 24 timmar.

Parkeringen, som ligger vid Bo skola, används också vid hämtning och lämning av skolbarn. Eftersom det kan vara svårt att hitta lediga platser blir parkering tillåten i högst 15 minuter på vissa platser klockan 07.00-10.00 och 15.00-18.00 på vardagar. Dag före röd dag och röd dag gäller fri parkering. Det betyder att du kan stå parkerad mellan fredag och måndag utan att flytta bilen.

Förändringarna börjar gälla så snart nya skyltar kommit på plats.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *