Nya pendelbåtslinjer

Lidingö19 oktober 2019 kl 07.49

Två nya pendelbåtslinjer öppnar varav den ena trafikerar Lidingö med start redan nästa år. Den att kommer gå från Rindö i Vaxholm via Ramsö, Tynningö, Vaxön, Lidingö, Nacka till Stockholm. Den andra linjen kommer sträcka sig från Ålstäket i Värmdö via Nacka till Stockholm och beräknas starta våren 2022.

– Pendelbåtar är perfekta för att knyta ihop regionen och minska restiderna, inte minst när människor inte behöver åka genom Stockholm city för att ta sig mellan Nacka och Vaxholm exempelvis. Samtidigt vet vi att pendelbåtar lockar resenärer att ställa bilen hemma vilket innebär mindre klimatpåverkan, mindre trängsel på bussar och vägar samtidigt som man får en trevlig start på dagen säger Gustav Hemming (C), skärgårdsregionråd och ansvarig för sjötrafiken i Region Stockholm, i ett pressmeddelande..

Trafik på de nya pendelbåtslinjerna kommer pågå på försök under två års tid med möjlighet till förlängning på ett år till att börja med.

Den första linjen beräknas kosta 30 miljoner kronor per år och den andra 40 miljoner per år.

Resenärsnöjdheten på de befintliga pendelbåtslinjerna är konstant hög – under augusti 2019 låg den på 96 procent, uppger Centerpartiet i Stockholm.

Vaxholmslinjen
Grenadjärsbryggan, Rindö
Ramsö
Norra Tynningö
Rindö Västra
Vaxön
Gåshaga
Hasseludden
Nacka Strand
Slussen
Strömkajen

Värmdölinjen
Ålstäket
Värmdö
Norra Lagnö
Koviksudde
Riset
Slussen
Strömkajen

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *