Nya farleder vid Lidingöbroarna och sänkt hastighet

Lilla Lidingöbron22 maj 2020 kl 06.28

Arbeten med den nya bron, Lilla Lidingöbron sker nu över hela sträckan mellan Ropsten och Lidingö.

Sedan ett par veckor gäller en ny passage för båttrafiken. Den nya farleden går strax öster om den gamla och man behöver passera med en viss vinkel vid arbetsområdet för att passera under Gamla Lidingöbrons bågspann. Gula avlysningsbojar markerar var det är förbjudet att passera och utlagda markeringar i vattnet guidar båtar genom passagen.

En vecka in i juni ändras farleden igen. Båtar kommer då att behöva passera ytterligare lite mer österut och delvis köra parallellt med gamla bron.

Av säkerhetsskäl bör samtliga båtar, oavsett storlek, hålla farten 5 knop. Då minskar risken för vågsvall och att båtar kolliderar med varandra eller med arbetet. Formsättning och gjutning pågår från flytande pontoner, just nu i nära anslutning till sjötrafiken. Därför ber Lidingö stads projektledare alla båtförare att ta det extra försiktigt förbi broarbetet.

Skyltar kommer att sitta på lämplig plats i anslutning till aktuell passage. I takt med att broarbetet avancerar räknar projektledarna med att den gamla farleden under bågspannet öppnar igen under hösten.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *